Čitaj mi!

Promaja, sezona 2: Promaja ponovo duva!

Od 24. novembra, utorkom u 21.45 na Drugom programu

Nadamo se da ste redovno luftirali sobe i dok nas nije bilo. Ako niste, vraćamo se na male ekrane na velika vrata da osvežimo etar. Ostanite kod kuće i uživajte "Promaji"!

"Promaja" je magazinska serija Redakcije školskog programa Radio-televizije Srbije, koju stvaraju mladi kreativci zvani "Promajaši". Njihov cilj je da podsete da mladi nisu izgubljeni, pogubljeni, nezainteresovani i neobrazovani, da nisu "ekranoidi koji ne vide dalje od ekrana", da nisu zažareni influencom influencera i da znaju da se druže i van društvenih mreža.

"Promaja" će vas upoznati s pojedincima koji prkose opštim mestima.

U ovoj sezoni ćemo produvati kroz razne teme: od ulične umetnosti, preko značenja i oblika aktivizma, do filozofije slobodnog vremena i poezije igara. Proučavaćemo životinje o kojima pevaju liverpulske "Bube", ulazićemo u etimimološki trag popularnih žargonizama, saznati ko je izmislio vikned, a ko mikrotalasnu pećnicu. Pitaćemo se zbog čega volimo da gledamo krimi filmove i zbog čega je crni talas crn. Pokušaćemo da igramo salsu i valcer u isto vreme, a za one razgibanije - biće i plesa na šipki...

"Ponovo duvamo" na RTS 2 od 24. novembra u 21.45 na RTS Planeti i na Jutjubu, a obavezno pratite i našu PromajaRTS na Instagramu, gde vas čeka još štošta. Gledamo se!

https://www.instagram.com/promajarts/

EKIPA PROMAJE:
Aleksandar Pašalić
Anja Anđela Pantić
Vukašin Čečen
Darko Mandić
Katarina Lazić
Konstantin Popović
Lazar Popović
Lara Pantić
Lidija Simić
Marta Jovanović
Martin Stamenković
Mila Todorović
Milica Cvetković
Miljana Milojković
Mina Panović
Nikola Đorđević
Relja Peršić
Tijana Veljković
Andrija Nedić

Urednici: Ana Pavlović i Višnja Pečenčić
Organizator: Milka Jovanović
Snimatelj: Bojan Marojević
Montažer: Jovana Filipović
Dizajner zvuka: Aleksandar Zoričić
Reditelj: Ivan Pecikoza

"Promaja", sezona 2: Promaja ponovo duva!

RTS 2, od 24. novembra utorkom u 21.45