I bez muke ima nauke

Drugi ciklus serije "I bez muke ima nauke".

U okviru Školske redakcije snimljen je drugi ciklus serije: I bez muke ima nauke. Serija
ima ukupno 12 epizoda i osmišljena je kao igrano-dokumentarna, gde nas kroz priču vodi jedna devojčica  po imenu Danica.

Danica nastavlja to što je Miša u prvom ciklusu započeo, i u tome joj pomažu Mišina tetka i teča. Inače tetka i teča se zbog svojih naučnih obaveza uvek se nalaze negde daleko, u inostranstvu, ali kroz virtuelno putovanje uvek su blizu Danice i redovno se čuju i pomažu joj oko raznih nedoumica. Teme i objašnjenja prilagođene su uzrastu učenika i sve je podržano odgovarajućom grafikom i animacijom. Serija spaja realni i virtuelni svet i tako se objašnjavaju razne teme iz matematike, astronomije, fizike, astronomije, hemije,..

Kako se mladi u ovom periodu školovanja susreću sa ovim predmetima a to zahteva  razumevanje i pažnju, želeli smo da im kroz ove emisije pomognemo i da im na jedan zabavniji i lakši način približimo ove nauke kao i da ih zainteresujemo i upoznamo sa raznim zanimljivostima iz ovih oblasti.

U ulozi devojčiceje mlada glumaca Ana Ninković, u ulozi tetke je Ivana Despotović a ulogu teče tumači Ivan Tomić. Urednik: Tanja Čanić-Mlađenović, Reditelj je Nenad Krkelić, dramaturg Marina Milivojević Mađarev, kostimograf Suzana Gligorijević, Marina Škundrić Purić, Scenograf  Snežana Popović, Snimatelji: Vasko  Vasović, Aleksandar Luković, Petar Vujanić, Rade Bubalo, Tonci: Srđan Bajski, Slaviša Petrović, Izvršni producent serije Biljana Dautović, organizator Tihomir Semeljac, Srđan Boljević, Snežana Jokić, Dušica Hovjecki.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">