Gastronomad

"Gastronomad putuje trbuhom za duhom!" Putopisna emisija o kulinarstvu

Gastronomad kombinuje elemente putopisne emisije sa kulinarstvom. Svi recepti i mesta koji su prikazani, predstavljeni su sa jakim ličnim pečatom neposrednog iskustva voditelja Nenada Gladića. Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje. Kao ugostitelj na luksuznom kruzeru, polako je postajao gurman i svetski putnik. Upoređujući jela pripremljena u vrhunskoj kuhinji sa receptima iz zemalja odakle ta jela potiču.

Na ovom putu avanture ukusa, alhemijom stari hleb se lako pretvara u prazničnu poslasticu, a jedno magarence staje u dva zalogaja omiljena širom sveta. Najčešće skroman skup namirnica u loncu nastao po sistemu "čistimo frižider", ali sa jednim bitnim začinom - ljudskom maštom.

Priča jednog gastronomada započinje prelaskom granica za koji nisu potrebni biometrijski pasoš, ni vize, kao ni mnogo novca. Osvežene Mediteranom, začinjene u Aziji, pobiberene u Meksiku. Njegove uspomene oplemenjuju bojom, ukusom i mirisom, zavodljivim šarmom nas tka u svoj čarobni ćilim gastronomije.Takođe poruka emisije je da svako može da kuva i da i recepti sa pedigreom mogu naći put do vaše trpeze putujući duhom kuhinjske avanture.

broj komentara 17 pošalji komentar
(sreda, 06. jul 2016, 12:36) - Mirjana [neregistrovani]

Crnogorski specijalitet

Dopada mi se sve o cemu pisete,ali u nemogucnosti da dodjem do adrese gosp.Nenada Gladica,lepog brke,bila sam slobodna to uciniti putem ovog komentara,na cemu sam Vam unapred zahvalna.Rodom sa Cetinja a zivim u Beogradu,pa na nagovoru mojih prijatelja koji smatraju da sam strucnjak za pojedine crnogorske specijalitete,zelim sa lepim brkom na egzoticno putovanje kroz bajku,mesto izmedju Budve i Cetinja,da na licu mesta oproba jedan od specijaliteta,bar ja nisam videla da se je u tome isprobao.Mislim da bi mu se dopalo.Srdacno Vas pozdravljm u nadi da ce te me povezati na obostrano zadovoljstvo.Ziveli!

(ponedeljak, 29. okt 2012, 19:54) - Gordana [neregistrovani]

tajlandski satai

Emisija je EKSTRA!
Žao mi je što nisam juče stigla da zapišem onaj povrćni deo za SATAI! :-((
A nigde na netu ga nema, da li je neko stigao da zabeleži?

(utorak, 21. feb 2012, 11:26) - Maja [neregistrovani]

recepti iz emisije

Ovde mozete naci sve recepte pa cak i za batacice :-)
http://www.gastronomad.rs/recepti.html

(petak, 17. feb 2012, 21:09) - jaijcanin [neregistrovani]

Cenim

brkine kuvarske sposobnosti,ali jos nisam video da je on ono sto je "napravio"i iseko da se vidi presek tog "produkta".Mene bi interesovalo kako to izgleda u preseku.Pozdrav.

(petak, 20. jan 2012, 12:19) - anonymous [neregistrovani]

batacici

molim recept

(subota, 28. maj 2011, 14:32) - milena lukic [neregistrovani]

batacici

ako moze recept batacici iz manausa. unaprijed zahvalna vasa vijerna gledateljica..........

(sreda, 25. maj 2011, 21:51) - Aco [neregistrovani]

Zelim batacice iz Manausa

Od svih kulinarskih emisija koje se emituju kod nas, GASTRONOMAD je najbolji. Kako dobiti recept za batacice iz Manausa. Molim Vas!

(sreda, 25. maj 2011, 20:32) - mimi i nini [neregistrovani]

molim vas odgovrite

ocemo brazilske batacice :)))

(utorak, 24. maj 2011, 12:39) - brazilski [neregistrovani]

batacici

da stvarno dajte recept za brazilske batake :)

(utorak, 24. maj 2011, 11:43) - anonymous [neregistrovani]

gastronomad

moguli dobiti recept za brazilske batacice?unaprijed hvala