San urgentne noći, druga sezona

Od 23. februara, bićemo u prilici da pratimo drugu sezonu serijala "San urgentne noći" na Prvom programu RTS-a.

U poslu gde je i najmanja greška neoprostiva, a najveća dela često nevidljiva, predstavljamo vam važnu ustanovu i grad, ljude kojima je život prioritet. Predstavljamo vam svakodnevnu borbu sa poznatim i nepoznatim. Predstavljamo vam Urgentni centar, "grad" koji živi 24 sata.

I u drugoj sezoni serijala "San urgentne noći", 28 lekara, vodi nas kroz 14 epizoda. Epizode sadrže po dve nesvakidašnje priče, neretko i medicinske fenomene, istinite priče pacijenata a prate ih igrane, dinamične rekonstrukcije. Donosimo priče o pobedama, o velikim ljudima koji ponosno i predano rade svoj posao spasavajući ljudske živote svakog dana.

"Nakon prve sezone, a na osnovu visoke pozicije na listi gledanosti, shvatili smo da je serijal "San urgentne noći", ipak osvojio brojnu publiku. Pomerili smo granice u realizaciji emisija u dokumentarno-igranom formatu, kroz dinamične rekonstrukcije ali i povratili poverenje u zdravstveni sistem. Sve priče ispričane u prvom serijalu su autentične, istinite i emotivne, a pričali su ih zajedno lekari i pacijenti. Veliki broj gledalaca, među njima i budući mladi lekari, gladaci širom regiona koji nisu krili oduševljenje u porukama koje su slali, dovoljan su dokaz da smo uradili pravu stvar i da smo uspeli, a ja sam zbog toga neizmerno srećna. Stiže još uzbudljivija, emotivnija i dinamičnija sezona, kaže Jovana Uhrin, autor serijala.

Istina o tankoj liniji između života i smrti, borbi i trudu. Kako je čovek koji je presekao glavu motornom testerom prošao bez posledica, a čovek sa više od 30 prostrelnih rana bez operacije. Kako izgleda boriti se za život bebe stare dva sata, birati između „života" i života, ušivati srce koje kuca ali i dobiti novu šansu za život. Događaji koji ostavljaju bez daha, životne drame koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Urgentni centar ne čini ustanova, već ljudi u njoj koji svakog minuta, sata, 365 dana u godini vode najtežu borbu, borbu za ljudski život. Vreme je da upoznate ljude čija noga ostane zaglavljena u vratima, negde na putu između zemlje i Boga, negde u podstanici. Serijal nosi naziv po istoimenom romanu prof. dr Predraga Mitrovića.

Autor serijala je Jovana Uhrin i "Cinemagia production".

Nove epizode serijala "San urgentne noći" subotom od 17 časova na Prvom programu RTS-a! 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. mar 2019, 17:36) - Pavle Nikolic [neregistrovani]

Moje oduševljenje i zahvalnost svima onima koji se nesebično žrtvuju da bi spasavali ljudske živote!

Nemam snage za mnogo komentara,osim što mogu da kažem da svaku TV.emisiju:San Urgentne Noći odgledam rušeći se u suzama oduševljenja .
Medicinskom osoblju,a posebno Vrhunskim Donatorima,Hirurzima i drugim Vrhunskim specijalitetima mogu samo da se divim,ponosan na to što Srbija ima takve Veličine!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">