Kviz "TV Slagalica"

Ove jeseni "TV slagalica" obeležava 25 godina emitovanja. Poverenje i pažnja koje nam ukazujete svakog dana od 19.00 čine da ponosno nosimo status najgledanijeg domaćeg kviza.

Na Prvom programu RTS emitovano je više od sedam hiljada emisija "TV slagalica".
U igri Slagalica sastavljeno je više od 16.000 reči, a isti broj pojmova su takmičari pogodili u igri Asocijacije. Upravo toliko je i rešenih zadataka u igri Moj broj. U igri Korak po korak otkriveno je više od osam hiljada pojmova, a u igri Ko zna zna postavljeno gotovo 60.000 pitanja iz opšte kulture i informisanosti.

O prijavljivanju za učešće u kvizu

Takmičar u kvizu „TV slagalica" možete postati ako popunite jedan od tri ponuđena testa i pošaljete na jednu od sledećih imejl adresa: tvslagalica@rts.rs ili slagalica@mail.com

Testove možete preuzeti ovde: test prijava 1test prijava 2test prijava 3.

Nakon usvajanja prijave takmičari će biti pozvani na testiranje, koje će se obaviti u prostorijama RTS ili na mestu koje Televizija za to predvidi.

Kriterijumi za odabir takmičara su test sa zadacima iz „TV slagalice" i provera psihofizičke sposobnosti u prisustvu psihologa.

Testiranje će obaviti komisija, koja će rezultate saopštiti zvaničnim putem.

Takmičare koji budu odabrani će o načinu snimanja, pravima obavezama obavestiti ovlašćena lica.

O takmičarima, nivoima takmičenja i nagradama

U toku je jubilarni 109. ciklus koji smo simbolično posvetili vršnjacima "TV slagalice", 25-godišnjacima. Jubilarni ciklus imaće 63 emisije, dok je za 2019. godinu planirana realizacija 12 ciklusa, sa po 30 emisija. Pobednik ciklusa stiče pravo da se takmiči u finalnom ciklusu, koji će se održati na kraju godine (ciklus-superfinale).

Kviz čini sedam igara: "Slagalica'', "Moj broj", "Korak po korak", "Skočko", "Spojnice", "Ko zna zna" i "Asocijacije", sa mogućnošću da se pojedine igre promene u toku godišnjeg ciklusa. U toku igrajućeg ciklusa igre se ne mogu promeniti.

Pravila i bodovanje u igrama iz prethodnog ciklusa ostaju isti, a u igri "Spojnice" primenjivaće se pravila iz ranijih ciklusa, kada je ona bila sastavni deo "TV slagalice". (Takmičari spajaju deset pojmova sa leve i desne strane i za svaki tačan spoj dobijaju po jedan poen).

U svakoj emisiji učestvuju dva igrača, koji snage odmeravaju u dve emisije. Pobednik iz ove dve emisije kvalifikovaće se u narednu rundu takmičenja (pobednika odlučuje zbir bodova iz obe emisije).

Ukupan broj takmičara u svakom od ciklusa je 16.

Dva najuspešnija igrača, dobijena kup sistemom, na kraju ciklusa će se takmičiti u dve emisije finala "TV slagalice".

Takmičari u ovim ciklusima se bore za nagradni fond raspoređen na sledeći način:

Pobednik ciklusa - iznos od 150.000 dinara.

Drugoplasirani - iznos od 50.000 dinara.

Pobednik ciklusa stiče pravo da se takmiči u superfinalu za iznos od 1.000.000 dinara i time postane sveukupni pobednik "TV slagalice" za 2019.godinu.

Četiri najbolja drugoplasirana takmičara po broju bodova osvojenih u finalu iz svih ciklusa pridružiće se pobednicima ciklusa i steći pravo da se bore za glavnu nagradu u finalnom ciklusu. 

 

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">