Potraga

Radio-televizije Srbije, u ponedeljak 28. oktobra, počinje emitovanje novog kviza "Potraga". Reč je o popularnom kvizu znanja u kojem četvoročlani tim takmičara pokušava da osvoji novac u čemu ih ometa Tragač.

U prvoj igri ili ličnoj potrazi, svaki takmičar pokušava da osvoji što veću količinu novca za zajedničku kasu odgovarajući na pitanja u roku od 60 sekundi, ali velika pretnja pokazanom znanju i brzini jeste Tragač koji svojim znanjem nastoji da eliminiše takmičara iz igre. U finalnoj ili zajedničkoj potrazi, takmičari koji su dospeli do ovog nivoa kviza odgovaraju na novi set pitanja sa ciljem da naprave što veću odstupnicu od Tragača koji svojim znanjem nastoji da skrati rastojanje. Ukoliko je znanje takmičara nadmoćnije, oni dele novac, u suprotnom, novac ostaje u banci.

NES_8010.JPG

U prvoj epizodi "nemilosrdni" Tragač je reditelj Milorad  Milinković, dok će u narednim epizodama znanje sa takmičarima  ukrštati Uroš Đurić, Slobodan Nešović i Maja Vidaković.
Kviz "Potraga" osvojio je brojne gledaoce u Velikoj Britaniji i  drugim zemljama, kao što će osvajati gledaoce Radio-televizije Srbije svakog ponedeljka od 21 čas.

Voditelj kviza je Jovan Memedović, reditelj Milan Konjević.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 17. sep 2014, 15:17) - Milos [neregistrovani]

pitanje?

Izvunjhavam se, da li raniji ucesnici ponovo mogu da ucestvuju?

(ponedeljak, 14. apr 2014, 22:05) - Драган М. [neregistrovani]

емисија 14.04.`14.

Поштовање,
све похвале за квиз.
У емисији 14.04. трагач није правилно одговорио на два питања тј. одговори су били некомплетни. Одговор трагача је био Алија-уместо Влах Алија и највећи европски авион јесте ербас, али има подоста типова ербас авиона. Одговор би требао бити Ербас А380.
Све у свему, мислим да су одлични такмичари остали оштећени. Жири је реаговао приликом њихове грешке у притискању тастера и одговарању, али овде је заказао. Није коректно.
леп поздрав

(ponedeljak, 03. feb 2014, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

Tragac

Kad ce opet tragac biti Slobodan Nesovic?Samo se vrte u krug Uroš Đurić i Maja Vidaković.

(petak, 10. jan 2014, 14:06) - Borislav B. Budisavljevic [neregistrovani]

Nikola Tesla u kvizu Potraga

Poštovani,
Kviz Potraga je lepo osveženje i zanimljiv u ovoj kategoriji emisija. Čini se da je u kratkom vremenu privukao veći broj gledalaca. Sve ovo me navodi da vam ukažem na jednu netačnost koja se, verovatno kao nenamerna greška, provukla u jednoj, koliko znam, poslednjoj emisiji ovog kviza.
Pošto se radi o našem naučniku i pronalazaču, Nikoli Tesli, a svakako jednom od najvećih pronalazača, postoji interes da podaci o njemu budu tačni, pogotovu imajući u vidu svakojakve špekulacije, posebno o njegovom poreklu.
Na vaše pitanje o družavi u kojoj je Nikola Tesla rođen kao tačan odgovor naveden je da se radi o Austrougarskoj (monarhiji) što je NETAČNO. Austougarska monarhija, ili Dvojna monarhija kako se još ta država zvala, konstituisana je 8. juna 1867.g. Naš velikan rođen je 10. juna 1856.g. dakle praktično 11 godina pre nastanka države, za koju vi tvrdite da je država u kojoj se Tesla rodio. Budući da se o Teslinoj nacionalnosti, ali i državljanstvu dosta manipuliše ovu činjenicu o državi u kojoj se rodio treba ipak ispravno navoditi. Tesla barem toliko zaslužuje. Nije strašno pogršiti, ali jeste ne ispraviti grešku.
Pozdrav
B.B.Budisavljević

(ponedeljak, 09. dec 2013, 14:49) - Сале [neregistrovani]

одговор

укуцаш прво К
размак
па име и презиме
размак
контакт телефон +381...

(sreda, 13. nov 2013, 00:35) - Srdjan [neregistrovani]

prijava za kviz

Vise puta sam poslao prijavu za kviz "Potraga" putem SMS-a, i uvek dobijam isti odgovor "poslali ste pogresnu kljucnu rec". O cemu se radi i da li je moguce i kako prijaviti se za ovaj kviz?

(ponedeljak, 11. nov 2013, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

kviz

Sve pohvale za kviz. Postoji li reprizni termin?

(nedelja, 10. nov 2013, 17:45) - anonymous [neregistrovani]

Prijava na kviz

Ovde imate uputsvta za prijavi na kviz "Potraga".
Pozdrav,Predrag
http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2013/10/02/3721558/Pravilnik%20o%20takmicenju%20u%20kvizu%20Potraga.pdf

(sreda, 06. nov 2013, 02:02) - Sava [neregistrovani]

pitanje?

Kako se prijavljuje za ovaj kviz?