Čitaj mi!

Šljiva ranka i stativa tanka - nesvakidašnja priča o srpskom fudbalu

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano u Kataru od 21. novembra do 18. decembra ove godine. U susret ovom velikom događaju, video produkcija "Golden Touch" u saradnji sa Radio televizijom Srbije, snima dokumentarni serijal - pet polučasovnih epizoda i dokumentarni film u trajanju od 60 minuta, u kojima će predstaviti nekoliko amaterskih, nižerazrednih fudbalskih klubova u Srbiji.

Kroz ovaj serijal promovišemo amaterski fudbal koji je, posebno u seoskim sredinama, najvažnija, a često i jedina društvena aktivnost njihovih žitelja.

Iako u vrlo skromnim uslovima, ovi klubovi opstaju i traju, sa tradicijom dugom, ne retko, skoro čitav vek.

Škola, crkva i fudbalski teren - selo čine kompletnim.

U svakoj epizodi predstavljamo po dva kluba, dva "rivalska" sela, sa akcentom na "treće poluvreme" koje je sastavni deo velikog "derbija".

Meštani, osim što prognoziraju rezultat svojih timova u ovom važnom duelu, takođe komentarišu i taktiku selektora našeg nacionalnog tima, sa osvrtom na našu mundijalsku grupu.

Na terenu razgovaramo sa fudbalerima, navijačima, sudijama.

O sportskim, ali i drugim temama, nastavljamo u lokalnoj kafani gde se, uz hranu i piće, tradicionalno nakon svake utakmice, održava "treće poluvreme".

U ovih pet epizoda predstaviće nam se fudbalski timovi iz Opova i Sefkerina, Pajsjevića i Oplanića, Majura i Glavinaca, Gajdobra i Nova Gajdobra, Višesave i Perućca.

Emitovanje serijala planirano je za mesec novembar.

Reditelj i scenarista serijala - Milutin Jovanović