Lutkarska serija za predškolce: Kukuriku šou, treći ciklus

Dečja redakcija RTS-a, zbog veoma dobrog prijema kod publike i kritike, prvog avgusta počela je snimanje trećeg, završnog ciklusa lutkarske serije Kukuriku šou koja je namenjena predškolcima.

Lutkarska serija za predškolce ima 15 epizoda u trajanju od 15 minuta. Svaka epizoda nas vodi kroz različite dramske situacije, negativne i pozitivne primere, kroz igre, pesmice i pričice. Serija nudi različite sadržaje kroz koje bi mali gledaoci usvojili neke osnovne pojmove. Emsije su duhovite, dinamične, atraktivne i prijemčive predškolskom dobu, zabavne i obrazovne u isti mah.

Serija ima stalne voditelje: lutku petla Kreštislava Petlića (Zorana Milošaković Tasić) i njegovog drugara dečaka Slavu Teslića koji je novi lik i menja Savu koji je otišao u Francusku. Slavu igra Uroš Jovčić. Serija ima još dva zanimljiva lika: paukove Bisu i Tozu.

Scenarija je napisala jedna od naših najnagrađivanijih pisaca za decu Jasminka Petrović. U realizaciji ovog projekta učestvuje već uhodana ekipa na čelu sa Filipom Čolovićem. Urednik serije je Vesna Gajović.

broj komentara 0 pošalji komentar