Novinari na snimanju emisije "S Tamarom u akciji"u Pirotu

Pred početak emitovanja novih serijala"S Tamarom u akciji", autorka i RTS ugostili su novinare u Pirotu, na snimanju jedne od emisija. Treća sezona startuje 10. marta, u redovnom terminu petkom u 21.00 na Prvom programu RTS- a.

Predstavnike beogradskih štampanih i elektronskih medija, kao i novinare lokalnih medijskih kuća iz Pirota, najviše je interesovalo kako se realizuje ovaj produkciono- tehnički vrlo zahtevan TV format, koji je istovremeno i TV emisija i humanitarna akcija.
Novinari su upoznali su i porodicu Rančić, kojoj je bila posvećena akcija pomoći.

Ekipa emisije ''S Tamarom u akciji'', drugi put boravi u Pirotu. Ovog puta, u trećoj sezoni serijala, pomoćiće porodici Rančić i olakšati im život. "Pirotske trojke", devojke Milica, Monika i Milijana Rančić su u detinjstvu obolele od cerebralne paralize. Od teške bolesti lečile su se praktično od rođenja. Operisane su u više navrata i rezultati nisu izostali. Lečenju su pomagali mnogi dobri ljudi, lokalna vlast, institucije kojima je porodica devojčica skromnog materijalnog stanja vrlo zahvalna. Osnovnu školu su završile uz patronažnu učiteljicu u kući. Do sada su imale nekoliko operacija u Ćupriji. Monika i Milijana su posle pet operacija uspele da stanu na noge, završile su Ekonomsku školu a Milica, koja je još uvek u invalidskim kolicima, završava Tehničku školu u Pirotu. Zahvaljujući emisiji " S Tamarom u akciji", kuća u kojoj žive „pirotske trojke"- Monika, Milica i Milijana, biće posebno adaptirana i prilagodjena njihovim potrebama.

Tamara Grujić: "One žive u kući koja je izgradjena od solidnog materijala i nije ruinirana kao neke kuće koje smo renovirali. Oni medjutim godinama sakupljaju novac za operacije i imaće još nove operacije. Bore se i njihovi roditelji i one. Ova kuća treba da se zapravo prilagodi osobi sa invaliditetom, da se devojka koja je u kolicima osamostali da sama može da ulazi u kuću i da iz nje izlazi. Uredićemo kuću unutra i proširiti kupatilo. Cilj nam je da im olakšamo život..."

Emisija, čijem su snimanju novinari prisustvovali, biće emitovana kao peta u trećoj sezoni serijala, 7. aprila na RTS1.

Tamara Grujić: „Zbog velikog broja porodica na jugu Srbije koje žive u teškim životnim uslovima, kao i zbog veličine teritorije, odnosno broja opština- odlučila sam da i treći serijal posvetim ljudima koji tamo žive. Snimaćemo i pomagati na teritorijama Niškog, Pčinjskog, Jablaničkog, Pirotskog i Topličkog okruga. Majstori za naše humanitarne akcije tokom treće sezone serijala „S Tamarom u akciji" su iz Prokuplja a predvodi ih šef - Jugoslav Konjković."

Prva epizoda treće sezone serijala "S Tamarom u akciji" je na programu u petak, 10. marta.

broj komentara 0 pošalji komentar