Pele: Rađanje legende

Višestruko nagrađivani reditelj Džef Zimbalist donosi nam nezaboravnu priču o mladim danima jednog od najslavnijih fudbaleraa svih vremena, Edsona Arantesa do Nascimenta - Pelea. U stvaranju ovog filma učestvovao je i sam Pele koji je podržao ovaj projekat, te se čak i pojavljuje u jednoj sceni filma. (Pelé: Birth of a Legend, 2016). Nedelja 23. avgust u 16.40 RTS1.

Po prvi puta film "Pele: Legenda je rođena" donosi na platno priču o njegovom teškom detinjstvu u Brazilu, odrastanju u siromaštvu, ljubavi prema fudbalu, profesionalnim počecima u klubu "Santoš", pa sve do svetskog prvenstva 1958. godine kada 17-godišnji Pele, na opšte iznenađenje, postaje najvažniji fudbaler reprezentacije Brazila i odvodi ih do prve titule svetskih prvaka.

Pele je time postao najmlađi osvajač titule svetskog prvaka i do danas je jedini fudbaler koji je osvojio tri puta titulu svetskog prvaka. Bio je to rezultat brazilskog "ginga" stila fudbalske igre, pobeda fudbalske kreativnosti i maštovitosti nasuprot snage i mehaničnosti.

Uloge: Pele, Kevin de Paula, Dijego Boneta, Vinsent D'Onofrio...

Režija: Džef Zimbalist, Majkl Zimbalist

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">