Premijere filmova na RTS-u

Na Prvom programu RTS-a tokom maja i juna 2012. godine, premijerno će biti emitovana ostvarenja „Avijatičar“, „U Brižu“, „Iluzionista“, „Kutija“ i „Hari Braun“.

Početak maja rezervisan je za emitovanje filma Avijatičar (The Aviator, 2004) - Jedan od najpoznatijih režisera svih vremena, Martin Skorseze snimio je film o čoveku fasciniranom tehnologijom i ličnim snovima o budućnosti, Hauardu Hjuzu.

Spojio je digitalnu tehnologiju sa klasičnim tehnikama osvetljavanja, kostimografije i scenografije, kao i minijaturama iz dvadesetih, tridesetih i četrdesetih godina.

Film koji je zasnovan na knjizi "Howard Hughes: The Secret Life" Čarlsa Hajma, istražuje svet dostignuća, ali i emotivni život, uključujući ljubavne afere sa dve holivudske legende - elegantnom južnjakinjom Ketrin Hepbern (Kejt Blanšet) i zaslepljujućom lepoticom Avom Gardner (Kejt Bekinsejl).

Analizira događaje u vezi sa Hjuzovim vatrenim konkurentom - Džuanom Tripom (Alek Boldvin), dugogodišnjom desnom rukom - Noom Ditrihom (Džon S. Rajli), javnim obračunima sa senatorom Ovenom Brusterom (Alan Alda) i katastrofalnim padom aviona i fobijama zbog kojih se na kraju povukao iz sveta.

Zatim sledi film Iluzionista (The Illussionist, 2006) Nila Burgera, magična priča smeštena u Beču rane 1900. godine, koja govori o iluzionisti Ajzenhajmu, koji se zaljubljuje u ženu iz izuzetno visokog staleža, mnogo višeg od njegovog.

Kada sazna za njenu veridbu s princem, Ajzenhajm će upotrebiti svoje neverovatne i čudesne moći kako bi je ponovo osvojio i uzdrmao stabilnost veoma uticajne bečke kraljevske kuće.

Nakon Iluzioniste biće emitovan film U Brižu (In Bruges, 2008), u kojem igraju Ralf Fajns i Kolin Farel.

Scenario je napisao i film režirao irski dramski pisac Martin Makdona, kome je ovo delo prvi dugometražni film.

To je priča o dvojici plaćenih ubica (Farel i Brendan Glison) koji zabrljaju jedan posao u Londonu, pa ih gazda (Fajns) šalje u Briž, u Belgiji, gde unose pometnju među lokalno stanovništvo i turiste.

Poseban pečat ovom filmu daje sjajna muzika. Manje više, svaka scena ima savršenu muzičku podlogu.

Nakon toga biće emitovan film Kutija (The Box, 2009) reditelja Ričarda Kelija. Norma i Artur Luis su bračni par iz predgrađa, s malim detetom.

Iznenada primaju anonimni poklon koji će prouzrokovati fatalne posledice. Jednostavna drvena kutija obećava da će vlasnicima isporučiti milion dolara prostim pritiskom na dugme.

Međutim, pritisak na dugme simultano uzrokuje smrt drugog ljudskog bića negde u svetu, nekog koga oni ne poznaju.

Za samo 24 sata posedovanja kutije, Norma i Artur naći će se suočeni s moralnom dilemom i istinskom prirodom svoje humanosti.

Premijeru na RTS imaće i film Hari Braun (Harry Brown, 2009) - Režiser televizijskih reklama Danijel Barber svoj prvi dugometražni film naziva "urbanim vesternom".

Priča o penzioneru, koga tumači Majkl Kejn, krvavo se sveti kada njegovog najboljeg prijatelja ubije grupa kriminalaca u siromašnom delu Londona.

On iznenađuje "negativce" i "čisti" centar grada, u kojem vlada iskvarenost i bezakonje.

To je razlog što ovaj film porede sa legendarnim vesternom iz 1939. godine, Destri ponovo jaše, sa Džimijem Stjuartom u naslovnoj ulozi zamenika šerifa, koji uvodi red u grad.

Razlika je u tome što je, u ovom slučaju, glavni junak stari osobenjak.

Malo toga može da ga pokoleba u osveti, pošto mu je žena preminula, a najbolji prijatelj ubijen, tako da mu nije mnogo bitno hoće li biti ubijen ili uhapšen.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2012, 23:36) - SER MY [neregistrovani]

Nesto posebno

Mislim da bi RTS povodom Dijamantskog Jubileja da prikaze film "Kraljica" u kojem glavnu ulogu igra Helen Miren.Molim Vas!Jako mi je stalo da pogledam taj film ali ga ne mogu naci na Internetu. Unapred Hvala, Vas veri 13-ogodisnji gledalac!

(sreda, 06. jun 2012, 00:06) - bode [neregistrovani]

:D

predlazem vam da pustite film Prestiz..:DD

(nedelja, 20. maj 2012, 00:19) - anonymous [neregistrovani]

RTS

umesto serije trebalo bi da bude film u kojem su ljudi pronasli podzemni zlatni grad

(subota, 21. apr 2012, 10:03) - anonymous [neregistrovani]

321...

Kojim danom ce filmovi biti emitovani? Cetvrak, subota... ?