Čitaj mi!

"Kosti", vikendom na RTS 1

Kao poslednju premijernu vikend seriju u 2020. godini, na Prvom programu RTS-a od 20.05 prikazujemo snažnu dramsku seriju sa elementima trilera "Kosti", snimljenu po scenariju Nikole Pejakovića i u režiji Saše Hajdukovića. Seriju je za Radio-televiziju Srbije proizvela izvršna produkcija "Bosonoga" iz Banja Luke.

Okosnicu priče čine dva lika sa istim imenom - Kosta. Oni se na različite načine i svaki u svom svetu bore za opstanak u sistemu u kom su potpuno razorene porodične, društvene i kulturne vrednosti.

Dok Kosta Govoruša, izbeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u lepom društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije.

Da "sve ima tačku pucanja" dokazuju dvojica junaka koji, svaki na svoj način i svaki u svoje vreme dolaze do lične osvete...

Glavne uloge u seriji "Kosti" tumače: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

Urednik serije: Marko Novaković
Scenarista: Nikola Pejaković
Reditelj: Saša Hajduković
Direktori fotografije: Saša Petković i Dragan Radetić
Scenograf: Mina Lazarević
Kostimograf: Kristina Kostić
Montažer: Saša Karakaš
Snimatelj i dizajner zvuka: Igor Suzić
Kompozitor: Petar Bilbija
Producent: Brankica Janković
Menadžer produkcije: Jelena Babić
Izvršna produkcija: "Bosonoga", Banja Luka
Proizvodnja: Radio-televizija Srbije

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">