Čitaj mi!

"Mama i tata se igraju rata", vikendom na RTS 1

Serija "Mama i tata se igraju rata" imala je uvodni život u obliku rado gledanog i nagrađivanog filma "Realna priča", koji je režirao Gordan Kičić.

Junaci "Realne priče" naći će se u deset epizoda TV serije "Mama i tata se igraju rata". Kreator serije je Gordan Kičić, koji je režirao prvih pet epizoda, dok ostalih pet epizoda kao reditelj potpisuje Vladimir Tagić. Scenario je nastao po motivima filmske priče Miroslava Momčilovića, a scenaristi su Vladimir Simić, Marko Manojlović i Katarina Mitrović.

Serija "Mama i tata se igraju rata" prati junake koji su na pragu srednjih godina, fokusira se na onaj momenat njihovih života kada njihova "mladost" i sve iluzije kojih su se grčevito držali konačno ustupaju mesto odlukama i obavezama koje zahtevaju zrelost.

Taj proces zahteva preispitivanje, suočavanje sa samim sobom, to je bolan i otrežnjujući proces, ali istovremeno i urnebesno smešan, pun izazova, pogrešnih i ispravnih odluka, baš kao i život sam.

Ova mešavina drame i komedije zahvata širok okvir tema, problemi tih likova su svakodnevni ali sagledani iz novog ugla, ton je lak i poletan, ali su likovi slojeviti i višedimenzionalni.

Glavni akteri TV serije "Mama i tata se igraju rata" su supružnici Veljko i Jadranka, čiji brak nakon nekoliko godina ulazi u ozbiljnu krizu. Veljko je glumac koji još uvek čeka svoju veliku ulogu, a Jadranka je arhitektkinja koja nosi gotovo svu odgovornost njihovog zajedničkog života na svojim leđima. Njihova drama nastaje kada Jadranka saopšti Veljku da želi da se razvede od njega.

Nova pravila života u tranziciji utiču i na odnose u bračnoj zajednici čiji akteri ne sazrevaju na sličan način. U tom smislu je ova serija svedočanstvo o problemima sa kojima se suočavaju brojni mladi bračni parovi, što omogućava visok stepen identifikacije od strane gledalaca.

Glavne uloge igraju Gordan Kičić, Nina Janković-Dičić, Lena Lazović, Nebojša Ilić, Branimir Brstina, Svetozar Cvetković, Katarina Gojković, Milica Mihajlović, Jovana Gavrilović, Milutin Milošević i Vanja Ejdus.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">