Čitaj mi!

Serija "Hotel Balkan" radnim danima na RTS-u

Nova serija Telekoma Srbije i "Bosonoga produkcije" pred publiku premijerno stiže 21. septembra, a gledaćete je radnim danima oko ponoći na Prvom programu Radio-televizije Srbije!

Reč je o serijskom ostvarenju koje će gledaoce, kao svojevrstan vremeplov, provesti kroz generacijski jaz, spletke, intrige i grehe vlasnika hotela, članova porodice Kuruzović, i na taj način spojiti prošlost i sadašnjost.

"Kroz priču o vlasnicima hotela 'Balkan', njihovim porodičnim odnosima, generacijskom jazu, borbi za nasljedstvo, grijesima i tajnama koji ih okružuju, donosimo i djelić istorije Banjaluke, jer je to staro hotelsko zdanje, na neki način, poslužilo kao inspiracija. Uz to, za potrebe snimanja ove serije radili smo istorijska istraživanja i u više navrata koristili podatke do kojih smo došli te sva ta znanja nastojali uklopiti u za nas jednu potpuno novu, ali samo naizgled laku formu", ističe Saša Hajduković, reditelj druge ekipe serije.

Ova telenovela nas vraća vek unazad, kada se u strogom centru Banjaluke uzdizao hotel "Balkan", u vlasništvu Srpske crkvene opštine. Od 1930. godine, kada je srušen radi izgradnje Banske palate, ovaj hotel je do danas živeo kroz stare fotografije i razglednice. Sada, na svojevrstan način, ponovo otvara svoja vrata, i to zahvaljujući filmskim znalcima koje okuplja "Bosonoga produkcija" iz Banjaluke, odlučnim da kroz serijsko ostvarenje "Hotel Balkan" dašak prošlosti presele u savremeno doba.

"Cilj nam je bio da jednoj, naizgled lakoj formi, damo sadržaj i dubinu te podignemo ljestvicu i u estetskom i u dramskom smislu. Riječ je o jednom od najgledanijih žanrova sa najvjernijim gledaocima i pravi izazov je bio dati autentičan potpis u datoj formi", rekao je Hajduković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">