BIBER 3

Spoj tradicionalnog i modernog, obrada starih pesama i autorske numere- to su odlike najnovijeg muzičkog materijala nesvakidašnjeg muzičkog sastava „Biber“, koji je ovog oktobra objavljen pod etiketom PGP RTS.

„Projekat Biber i prvi album nastali su 2004. godine. Želeo sam da spojim dotadašnja muzička iskustva bavljenja klasičnom muzikom i tradicionalnom muzikom sa Pavlom Aksentijevićem i grupom „Zapis" i da, zajedno sa produkcijskom ekipom prijatelja sa kojima sam sarađivao na pop pesmama i modernoj muzici sve to spojim, da dođemo do nekog novog zvuka. Usledili su muzički spotovi, nastupi u zemlji i inostranstvu, učešće na poznatim svetskim  world music kompilacijama (Buddha Bar, Balkan Beats...), nova izdanja, saradnje sa raznim pevačima i instrumentalistima, rad na muzici za film, televiziju, video igre, nastupi na Beoviziji i sada ovo najnovije izdanje -„Biber 3", ističe Rastko Aksentijević, frontmen i kompozitor. 

Ističu da bi im bilo najznačajnije da publika, slušajući njihovu muziku, prepozna iskrenost njihovog stvaralačkog pristupa, bez obzira na to da li je muzika više ili manje komercijalna za široki auditorijum.

Rastko Aksentijević: "U studiju radimo i privatno slušamo različite vrste muzike, bitno je samo da se na kraju sve dobro spoji i da smo zadovoljni zvukom koji smo dobili. Do sada je možda više preovladavala elektronika a na novom albumu ima više živih instrumenata, žive svirke... Album bi svakako nastao jer smo hteli da svoj rad ponovo podelimo sa publikom, a u tome nam je pomogao SOKOJ, sredstvima iz fonda za kulturna davanja, kao i PGP RTS, svojom nesebičnom podrškom. A nadamo se da će se na novom albumu čuti i koliko smo uživali u saradnji sa nekima od najboljih muzičara na našoj sceni."

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 19. okt 2019, 10:05) - Srećko [neregistrovani]

Prelepo!

Prelepa pesma, aranžman i Kalinin vokal! Bravo za grupu BIBER!!!!