Upoznajte RTS

RTS ima zadatak da informiše, obrazuje i zabavi, ali predstavlja i instituciju koja ima posebnu ulogu u javnom životu Srbije.

Upoznajte Radio-televiziju Srbije

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije ima zadatak da informiše, obrazuje i zabavi, ali predstavlja i instituciju koja ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Srbije.

Sa svojiim televizijskim i radijskim programima, internet izdanjem, teletekstom, razgranatom mrežom dopisništava, muzičkom produkcijom (narodnim, zabavnim, džez, simfonijskim orkestrom i horovima i dečijim horom Kolibri), produkcijom nosača zvuka (PGP), izlagačkom i izdavačkom delatnošću, istraživačkom službom i dokumentacionim centrom, RTS je izrastao u značajnu ustanovu srpske kulture.

Negujući vrednosti demokratskog društva, oslobođen uticaja političke pristrasnosti, RTS kao javni servis doprinosi boljem kvalitetu života svakog pojedinca i društva u celini.

RTS je članica Evropske radiodifuzna unije (European Broadcasting Union), koja okuplja 74 TV i radio stanice iz 56 evropskih država.

PROGRAMSKA ORIJENTACIJA

 • Nepristrasno i objektivno informisanje
 • Afirmacija nacionalnih i svetskih kulturnih vrednosti
 • Obrazovanje
 • Čuvanje vrednosti srpskog jezika i pisma
 • Zastupanje interesa dece, starih, bolesnih i ljudi sa specijalnim potrebama
 • Podsticanje kreativnosti i domaćeg stvaralaštva
 • Ulaganje u igrane, muzičke, dokumentarne programe i programske sadržaje koji će odražavati realan život i ravnomerno pokriti teme sa čitave teritorije Srbije i dijaspore
 • Doprinos ugledu naše zemlje u svetu

PROGRAMSKI CILjEVI

 • Nezavisna pozicija i vrhunski kvalitet programa 
 • Vodeća uloga u oblasti informativnog, obrazovnog i zabavnog radijskog i televizijskog programa
 • Očuvanje postojećeg i osvajanje novog, pre svega mlađeg auditorijuma

PROGRAMI

TELEVIZIJA

RTS 1

Karakterističan program javnog servisa namenjen najširem auditorijumu sa visokokvalitetnim sadržajima, koji pruža izbor različitih popularnih žanrova od nacionalnog značaja, koji odražava sve društvene, kulturne i nacionalne različitosti u Republici. Na ovom programu emituju se dnevne informativne emisije, aktuelnosti, debate, većina igranih i zabavnih emisija, sa značajnim udelom domaće produkcije. U programu su takođe prisutne emisije u kojima se na popularan način govori o pojavama iz oblasti nauke, kulture, uz popularne dečije programe i vrhunske sportske događaje.

RTS 2

Zadatak ovog programa jeste da bude kanal otkrića, sa ciljem da bude program za auditorijum koji se interesuje za inteligentan, izazovan, kreativan i inovativan program. Cilj ovog programa jeste da prodre dublje u suštinska interesovanja auditorijuma. On daje visokokvalitetne sadržaje edukativnog, dokumentarnog, naučnog, igranog, dečijeg i sportskog programa i neguje nove tipove i žanrove specijalizovanih tematskih emisija.RTS 3

RTS 3 

Ovo je prvi tematski program naše kuće i prvi program kulture i umetnosti u ovom delu Evrope.  Pored muzičkog, filmskog i dokumentarnog programa RTS na ovom programu emituje i obrazovne, školske i naučne emisije iz oblasti kulture. Između ostalog to su programi o nastanku civilizacije, istoriji arhitekture, kulturnom nasleđu i razvoju savremene muzike i filma. 

RTS SAT

Namenjen je građanima u dijaspori, multižanrovski je sačinjen od najboljih emisija sa Prvog i Drugog programa. Zadatak programa je da našim građanima u dijaspori pruži verodostojnu sliku svega onoga šta se dešava u matici, da ukaže na mogućnosti povratka, da priprema posebne emisije iz oblasti kulture, zabave, sveta biznisa, kao i da obezbedi odgovarajuće prenose pojedinih sportskih događaja.

 

RADIO

Radio Beograd ima za cilj stvaranje visokokvalitetnih programa, oslobođenih usko komercijalnih interesa i političke pristrasnosti. Reč je o širokoj skali ponuda koje treba da zadovolje potrebe svih građana u oblasti informisanja, obrazovanja i zabave i unapređenju javnih vrednosti.

Radio Beograd 1

Definisan je kao program sa najširim opštim usmerenjem, sa dominantnom informativnom funkcijom. Njegove ostale funkcije: obrazovna, kulturna i zabavna razuđene su u programskoj šemi shodno podacima o navikama i slobodnom vremenu auditorijuma.

Radio Beograd 2

Program kulture i društvenog dijaloga, na kojem stalno teku informacije i razmišljanja o životu i stvaralaštvu u svetu i kod nas. Zajedno sa Trećim programom koji emituje posle 20 sati na istom talasu, ovaj program je prepoznatljiv po kritičkim tribinama, dokumentarnim reportažama, satiri i razvijenoj publicistici u oblasti muzike. Njegove osnovne zvučne vertikale čine klasična muzika, džez, evergrin, kvalitetni vrh aktuelne zabavne scene i izvorni folklor. Znatna pažanja posvećuje se duhovnosti, religiji i tekovinama nasleđa.

Beograd 202

Gradski program koji tokom dana u programskoj šemi ima vesti, servisne informacije, pop, rok muziku, novinarske blokove koji obuhvataju sve sfere života i interaktivnu komunikaciju sa auditorijumom (posredstvom interneta i SMS poruka). Jutarnji program ima u fokusu zajedničke probleme lokalnih zajednica. Dnevni - aktuelna društvena i poltička zbivanja, a popodnevni fenomene popularne kulture.

Treći program Radio Beograda

Zadržao je staro ime budući da je ono samo po sebi već decenijama sinonim za umetničke i kulturne sadržaje najvišeg nivoa koji su, po opštevažećoj definiciji u evropskim razmerama, usmereni ka užim intelektualnim krugovima. Ovaj program je prepoznatljiv pre svega po tome što prati savremenu društvenu i naučnu misao, kao i po emitovanju eksperimentalnih sadržaja.

 

INTERNET

U skladu sa smernicama EBU da se javni medijski servisi razvijaju iz mono u multimedijalne organizacije, u RTS-u se, u želji da obogati ponudu programskih sadržaja, i dalje radi na primeni najnovijih tehnologija iz oblasti interneta. Prezentacija RTS-a na internetu (www.rts.rs) komprimuje sve savremene internet opcije (tekst, slika, audio i video streaming). Posetiocima sajta je na raspolaganju praćenje TV i radijskih programa preko interneta, što je posebno značajno za delove sveta koji nisu pokriveni satelitskim signalom.

broj komentara 27 pošalji komentar
(utorak, 28. mar 2017, 10:01) - dr.doc.zvonko janičijević [neregistrovani]

slovenia

IZVINITE RTS!
ZABORAVIJO SAM NAPISATI EMAIL:zvonko.janicijevic@gmail.com

puni pozdrav iz slovenije od vašoga zvonko janičijević

(četvrtak, 21. jul 2016, 12:07) - Lukić Sonja [neregistrovani]

Od 1997 ne gledam RTS , a počela sam da ga gledam od 2015 godine

Hvala vam za divne emisije koje nam prikazujete i pozdrav za Direktora Vujoševića. Posle 20 godina ne gledanja RTS sam danas čula Tozovca an tv , a bila bih vam zahvalna i Cuneta.

(nedelja, 14. feb 2016, 17:03) - anonymous [neregistrovani]

Pohvala

Веома сам задовољна програмом РТС, а нарочито 2. и 3. Одушевљава ме озбиљна музика, као и одабрани филмови. Управо сам гледала "Сартр-Доба страсти" и одушевљава ме филм. Мало је тешко снаћи се у програму на интернету, требало би да је јаснији.
Задовољна сам одличним избором веома озбиљних филмова, као што је горе напоменути.
Поздрав редакцији. Јелицавета

(utorak, 15. dec 2015, 20:24) - milance [neregistrovani]

dobri ste

na rts jesu reprize ali uvek su dobre po ko zna koji put bolje reprize nego indiske i turske serije ovo je barem domace i ostaki gledaju a lazu kako ne gledaju

(četvrtak, 11. sep 2014, 15:45) - anonymous [neregistrovani]

Banja Luka

RTS 2 najbolji.

(utorak, 26. avg 2014, 19:27) - Spomenka Kosanovic [neregistrovani]

Nova najava reklama

Postovani,
Ideja da se reklame najavljuju malim sekvencama sa motivima narodnih nosnji bila je divna. Ali ovi novi materijali su pravo malo umetnicko cudo. Nacin na koji ste upotrebili motive iz narodnog blaga je zista originaln. Volela bih da se u Kulturnom dnevniku pojavi autor. Bilo bi divno da malo duze traju. Ili bar da ih vidimo sve. Inace, priznajem, reklame preskacem, ali ove najave jedva cekam. Kad smo kod pohvala u celini pohvaljujem Drugi program RTS.

(ponedeljak, 16. jun 2014, 23:26) - ljubisa@ristic.cc [neregistrovani]

rts.satelitski program

postovani,
redovno gledam vas satelitski program,ali cesto sa problemima u prijemu.Slika ne prato govor za razliku od tv Vojvodina ciji program gledam bez ikakvih problema.
ZASTO?da li mogu da dobijem odgovor

(nedelja, 12. jan 2014, 09:11) - sremac [neregistrovani]

pohvala

Irena Ivic ,lepota ,pamet,stil ..divno jutros izgledas :)) veliki pozdrav za tebe !!

(nedelja, 30. jun 2013, 17:29) - slobodan [neregistrovani]

predlog

Molim Vas, da razmislite i da u okviru dečjeg programa reprizirate, KOCKICU koju je radio Branko Milićević.Jeste da je bilo davno i da smo svi odrastali uz Kockicu, ali i današnje generacije mogu dosta da nauče,posebno onaj deo kad je Branko vodio decu na selo..kako je počelo, današnja deca neće uskoro znati kako se zovu pojedine domaće životinje..S poštovanjem

(sreda, 23. mar 2011, 14:59) - Ветровњак [neregistrovani]

Истина

Пустите Амерички документарни филм "Рат који се могао избећи".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">