Gledanost televizije u 2019. godini

I u 2019. godini Prvi program RTS-a je najgledaniji televizijski program u Srbiji. Svakodnevno je preko 3 miliona gledalaca bilo uz Prvi program RTS-a, postignut je rejting od 4,2% i udeo u gledanosti od 19,3 odsto.

Najgledaniji je na nivou celog dana, a u večernjim satima od 19.00 do 23.00 kada je najveći broj građana Srbije ispred TV ekrana, udeo u gledanosti Prvog programa RTS-a je za preko 30% veći od druge po gledanosti televizije s nacionalnom pokrivenošću.

Na rang listi 50 najgledanijih emisija u prethodnoj godini, čak 46 su emisije RTS-a. Najgledanija emisija je prenos dodele medalja na Evropskom prvenstvu u odbojci za žene, emitovan 8. septembra sa početkom u 21.25 sati i postignutim rejtingom od 23,6 odsto. Listu 50 najgledanijih emisija čine ekskluzivni prenosi sportskih takmičenja u odbojci, fudbalu i tenisu, tradicionalno u vrhu najgledanijih emisija je Dnevnik u 19.30 RTS-a i Slagalica, zatim emisije posvećene boravku Putina u Srbiji, domaće igrane serije ( Junaci našeg doba, Bela lađa, Kralj Petar I, Greh njene majke, Moj rođak sa sela, Psi laju vetar nosi 2, Porodično blago, Grupa i Senke nad Balkanom ) kao i informativna emisija Ovo je Srbija.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">