Čitaj mi!

RTS među liderima društvene odgovornosti

Osim dobrih poslovnih rezultata, uspešnost kompanije meri se i njenom društvenom odgovornošću. U širenju filantropije, izgleda, prednjače mediji, koji sve češće pokreću sopstvene humanitarne kampanje. Zahvaljujući njima, izgrađeno je nekoliko Sigurnih kuća za žrtve porodičnog nasilja.

Uspešnost kompanije meri se i njenom društvenom odgovornošću - koliko brine o zaposlenima i koliko pomaže okruženju. Kompanije će bolje poslovati ukoliko ih njihovi korisnici smatraju odgovornima.

Osim po dobrim poslovnim rezultatima, uspešnost kompanije meri se i njenom društvenom odgovornošću - koliko brine o zaposlenima, da li poštuje zakone i koliko pomaže okruženju.

U vreme krize i sve oštrijih razlika, društvena odgovornost posebno je važna. Primera dobre prakse sve je više, a najuspešniji su oni kojima je to trajno opredeljenje.

Ksenija Graovac iz Balkanskog fonda za lokalne inicijative kaže da je neophodno pogledati realan život i shvatiti da bez toga nema realnog razvoja društva.

"Kompanije će bolje poslovati ukoliko ih njihovi korisnici smatraju odgovornima. U tom smislu mogu da kažem da je raspoloženje za filantropiju poraslo", kaže Graovac.

U širenju filantropije, čini se, prednjače mediji, koji sve češće pokreću sopstvene humanitarne kampanje. 

Zahvaljujući njima, izgrađeno je nekoliko Sigurnih kuća za žrtve porodičnog nasilja.

RTS je, takođe, organizovao i akciju "Teleton", u kojoj je prikupljeno 200.000 evra za pomoć Kraljevu, a već tri godine kampanjom "Produži život" podseća na značaj zaveštanja organa.

Projektom "Stručnjaci za 21. vek" RTS pruža šansu za zaposlenje mladim i obrazovanim ljudima.

Portparol RTS-a za odnose sa javnošću Duška Vučinić Lučić kaže da se na javni poziv javilo oko 17.000 ljudi.

"Slobodno mogu da kažem da smo mi prebogata zemlja divnim, školovanim, preškolovanim ljudima, koje je zadovoljstvo gledati i verujem da će biti zadovoljstvo i raditi sa njima", kaže Duška Vučinić Lučić.

Iako je u vreme krize svaka pomoć dobrodošla, naročito deci, ad hok pomoć nije dovoljna, kažu predstavnici Unicefa i naglašavaju da bi kontinuirana odgovornost prema najmlađima mogla biti veća.

Vesna Savić iz Unicefa kaže da mnoge kompanije za Novu godinu kupuju paketiće za decu u domovima za nezbrinutu decu, a da bi njihov doprinos bio i da pomognu državi da ta deca ne budu u domovima ili da se smeste u hraniteljske porodice, što bi bio njihov najveći interes.

Kompanije svojim primerom podstiču na humanost i pojedince. Ohrabruje činjenica da je sve više ljudi koji, uprkos krizi, žele da pomognu i svesni da je i mala pomoć nekome i te kako velika.

broj komentara 0 pošalji komentar