Prvi inkluzivni servisni centar u Srbiji

U saradnji sa Rajfajzen bankom i Narodnom kancelarijom predsednika Republike, Radio televizija Srbije pokrenula je još jednu veliku dobrotvornu akciju - izgradnju prvog Inkluzivnog servisnog centra u Srbiji, za decu sa smetnjama u razvoju.

Kampanja je već počela a završnica će biti realizovana kroz  dobrotvorni  tv projekat  RTS-a  „Teleton", koji će biti održan  25. septembra.

Donacija  Rajfajzen banke, u iznosu od 100.000 evra, povodom  obeležavanja decenije poslovanja na ovom tržištu,  uručena je  juče Gradskom sekretarijatu za dečju zaštitu.

 Human i društveno odgovoran gest  ove poslovne banke, biće izuzetan podstrek za uspešnu realizaciju izgradnje objekta Inkluzivnog servisnog centra, na teritoriji opštine  „Zvezdara".

Centar će omogućiti da se sva deca sa smetnjama u razvoju uključe u redovne društvene tokove, doprineće ojačanju  porodičnih kapaciteta a ujedno će  obezbediti  jednake uslove  i prava za sve.

„Ideja je potpuno sazrela na osnovu iskustava poslednjih godina, kada su, pojačanim tempom deca iz razvojnih grupa, uključena u sistem vaspitanja i obrazovanja u okviru svojih vršnjačkih grupa." rekla je Ljiljana Jovčić , iz Gradskog sekretarijata za dečju zaštitu.

Rajfajzen banka, Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije i  RTS već četiri godine zajedno realizuju dobrotvorni projekat  „Teleton",  koji je  postao  sinonim za uspešne i velike humane projekte, koji  omogućavaju  da se  prikupe značajna sredstva za pomoć i podršku najugroženijim društvenim grupama naših sugrađana.

broj komentara 0 pošalji komentar