RTS medijski partner kampanje Nacionalni dan davanja

Uspeh kampanje koja je vođena pod sloganom Škola dobrih ljudi proslavljen je dodelom zahvalnica donatorima. Simbolično, svečana dodela zahvalnica je organizovana u Kolarčevoj zadužbini, zdanju koje je primer dobročinstva i svetle filantropske tradicije srpskog društva.

Ove godine, Nacionalni dan davanja je usmeren ka investiranju u budućnost Srbije kroz unapređenje osnovnoškolskog obrazovanja. Prikupljeno je 8.2 miliona dinara   uz pomoć donacija nekoliko hiljada građana i više od 60 donatora, koji uključuju kompanije, preduzetnike, neprofitne organizacije i lokalne samouprave. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu inovatnivnih  učila: pametnih tabli, laptop računara, bee bot robota i drugih savremenih učila koja će koristiti učenici 60 škola, u 30 spskih opšina.

Donatorima su se obratili i zahvalili Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a u Srbiji Šenli Pinčoti, predsednik UO Fonda B92 i član UO Srpskog filantropskog foruma Veran Matić i Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma.

Ministar je istakao da je ovakav događajod izuzetne važnosti za Srbiju, jer uspešno okuplja građane Srbije, ujedinjuje ih u plemenitosti I podseća na viševekovnu filantropsku tradiciju zemlje.

"Sudeći po broju prisutnih i postignutim rezultatima, drago mi je što ovaj značajan projekat iz godine u godinu raste. Nacionalni dan davanja je značajan za Srbiju, jer podiže svest o značaju ulaganja u zajednicu, i podstiče građane da aktivno učestvuju u unapređenju kvaliteta života čitavog društva"  rekao je ministar, koji je prisutne pozdravio u ime Vlade Srbije.

Ovaj događaj još jedan je podsetnik  koliko je jaka moć zajedničkog ulaganja u opšte dobro i da ako svi damo onoliko koliko imamo i možemo, stvaramo velike promene. Podrška Radio-televizije Srbije, kada god se radi o plemenitim inicijativama za opšte društveno dobro, ne može izostati.

Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filantropskog foruma sa misijom razvoja kulture davanja u Srbiji. Srpski filantropski forum sprovodi inicijativu u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar