Читај ми!

Tamari neophodna pomoć

Tamara Arsović boluje od veoma retke vrste tumora na pankreasu i već tri puta je operisana. Naši lekari više ne mogu da joj pomognu, pa pomoć mora da potraži u inostranstvu. Za lečenje na klinici u Hajdelbergu neophodno je 55 hiljada evra.

Pre desetak dana na sajtu RTS-a objavljena je priča o 18-ogodišnjoj Tamari Arsović, koja boluje od veoma retke vrste tumora na pankreasu, koji raste i pritiska ostale organe. Tamara je već tri puta operisana, naši lekari više ne mogu da joj pomognu, pa pomoć mora da potraži u inostranstvu. Za lečenje na klinici u Hajdelbergu neophodno je 55 hiljada evra.

Posle apela za pomoć, Tamari se svakodnevno javljaju oni koji žele da pomognu. Dobila je na stotine SMS poruka i pisama podrške iz zemlje i inostranstva.

"Pomažu novčano, šalju mi poruke na Fejsbuku da me podržavaju svi, i da su uz mene i želim da zahvalim svima na tome. Trudim se da što manje razmišljam o tome i nadam se da ću uskoro sakupiti novac i uspeti da odem tamo", rekla je Tamara.

Da Tamara što manje razmišlja o problemu koji prevazilazi njene godine, ali i da što pre pobedi Franc-Gruberov tumor na pankreasu, koji raste, a već je jednom i pukao, i kojoj sada otežava, ali može i da joj ugrozi život, pomažu i drugovi iz njenog III-13 i svi zaposleni u Drugoj ekonomskoj školi.

"Svakog dana nalazimo vremena da pomognemo našoj drugarici i ja sam kao mali imao slične probleme, pa me je to motivisalo, zadovoljstvo mi je da pomognem", rekao je Tamarin drug Stefan Berić.

Stefan kaže da je dosta ljudi posećivalo sajt za prikupljanje pomoći http://www.pomozimotamari.site11.com/ da su se javljali i na telefon i da žele da pomognu.

"Po odeljenju je od 10 do 20.000 i s obzirom na to da je velika škola - imamo 52 odeljenja - očekujemo da će se značajna suma i tako prikupiti. Takođe je Savet roditelja doneo odluku da jedan deo sredstava od đačkog dinara bude uplaćen za lečenje naše učenice, što je u vrednosti 1.000 evra", rekla je psiholog Radmila Simijonović.

Do juče pre podne prikupljeno je 16.000 evra. U večernjim časovima iz banke je Arsovićima stigla dobra vest da su uplaćene još 4.000 evra. Ali, to još nije dovoljno da Tamara što pre ode na operaciju, i onda počne bezbrižno da razmišlja o završnoj školskoj godini i maturi.

"Predračun koji su poslali iz Nemačke je oko 55.000 evra. Nadamo se da ćemo do kraja leta otići u Nemačku i da će Tamara da krene u školu od septembra", rekla je Sonja Arsović, Tamarina majka.

Sve koji mogu da pomognu da osamnaestogodišnja Tamara Arsović ode na operaciju u Hajdelberg, brojevi žiro računa su:

Banka SOCIETE GENERALE (donacija za Tamaru Arsović):

Broj dinarskog računa: 2750 0107 2162 4675 97

Broj deviznog računa: IBAN: RS35275001072162466724

SWIFT ADDRESS: SOGYRSBG

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво