Stavi Kraljevo pod krov

U akciji Teleton "Stavi Kraljevo pod krov", građani će telefonskim pozivima i SMS porukama, moći da pomognu Kraljevčanima da zimu dočekaju u svojim kućama. Organizatori akcije, RTS, Narodna kancelarija predsednika Republike i Societe Generale banka, nadaju se da unesrećeni neće biti zaboravljeni.

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, zamenik predsednika Narodne kancelarije Dejan Marković i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović potpisali su Sporazum o saradnji u oraganizovanju akcije Teleton za pomoć Kraljevu.

Građani će moći, telefonskim pozivima i slanjem SMS poruka, 28. novembra između 21.00 i 23.00, kada se Teleton održava, da pomognu Kraljevčanima u ublažavanju štete od zemljotresa i da im omoguće da zimu dočekaju u svojim kućama.

"Da Kraljevo nije samo, dokazuje i naša kuća, koja ovom akcijom postaje deo opšteg napora da se pomogne porodicama, koje su u zemljotresu izgubile svoje domove", poručuje direktor javnog servisa, u nadi da se neće ponoviti iskustvo iz prošlosti i da unesrećeni neće biti zaboravljeni.

"Iskustva koja su imali drugi, nažalost su pokazala da se može otići u potpuni zaborav i da narod ostane prepušten sam sebi. Siguran sam da ovog puta tako neće biti, siguran sam da ćete i vi, onako kako ste obećali, pratiti i držati pažnju javnosti da grad Kraljevo i građani Kraljeva koji su doživeli jednu najveću katastrofu, koja je mogla da ih zadesi u pogledu ogromnih šteta, da će imati tu pažnju do kraja, do potpune sanacije", rekao je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

Zamenik direktora Narodne kancelarije Dejan Marinković kaže da je stiglo dosta pomoći ali da, ipak, mora da apeluje na građane, na društveno odgovorne kompanije i institucije, pojedince, da svi pomognu koliko mogu.

"Teleton je prilika za to da ispunimo akciju koja se jednostavno zove Stavimo Kraljevo pod krov", kaže Marinković.

U toku programa poznate ličnosti odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv je direktna donacija. Pored razgovora i uključenja gledalaca, emisiju će činiti i muzičke numere i prilozi.

Biće otvoren i žiro račun, a građani će moći da pomognu i građevinskim materijalom i namirnicama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи