"Teleton“ za fiskulturne sale u Srbiji

Radio-televizija Srbije i ove godine u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike i Raiffeisen bankom, a uz podršku Ministarstva prosvete, organizuje veliku dobrotvornu akciju "Teleton".

Cilj akcije je opremanje fiskulturnih sala u osnovnim školama u Srbiji. Osnovcima širom Srbije potrebni su koševi, lopte, strunjače i ostali sportski rekviziti. Namera organizatora je da uz pomoć kompanija i pojedinaca dobre volje opreme fiskulturne sale u 30 opština u Srbiji.

"Teleton" je osmišljen kao kontakt - šou program. U toku programa (koji traje 90 - 120 minuta) poznate ličnosti (sportisti, pevači, glumci) odgovaraju na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv ili SMS poruka su donacija. Emisiju čine muzičke numere, razgovori, uključenja gledalaca, prilozi iz osnovnih škola kojima je pomoć upućena...

Na pres konferenciji održanoj u prostorijama Radio-televizije Srbije, predstavnici RTS-a, Narodne kancelarije i Raiffeisen banke potpisali su sporazum o saradnji i pozvali kompanije, medije i građane Srbije da podrže akciju kako bi se zajedničkim snagama obezbedila sredstva za opremanje fiskulturnih sala.

Dobrotvorna akcija "Teleton" održaće se 6. decembra 2009, u 21:00 uz direktan TV prenos iz studija 8 i 9 na prvom programu RTS-a.

Organozatori:

Radiodifuzna ustanova Radio-televizija Srbije ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Srbije. Svest o tome da je RTS kao javni servis građana Srbije obavezan da doprinosi boljem kvalitetu života svakog pojedinca i društva u celini, čini da ta kuća u saradnji sa državnim institucijama i kompanijama, kao i sa privatnim sektorom, podržava nekoliko stotina humanitarnih akcija godišnje - direktnom organizacijom, finansijski ili marketingom.

Narodna kancelarija predsednika Republike ustanovljena je 2004. godine kao služba koja se bavi operativnim, stručnim, savetodavnim i analitičkim poslovima. Osnivanjem kancelarije građani su dobili mesto gde mogu da potraže pomoć i zaštitu svojih prava, a predsednik Republike priliku da se neposredno obavesti o problemima sa kojima se oni suočavaju. U svom radu Kancelarija nastoji da inicijativama ali i konkretnim humanitarnim akcijama i projektima, a u saradnji sa vladinim institucijama, domaćim i međunarodnim organizacijama, fondacijama i uspešnim kompanijama, utiče na promene u društvu i samim tim na bolji položaj svih građana Srbije.

Raiffeisen banka je veoma posvećena društveno odgovornom ponašanju i akcijama koje imaju humanitarni cilj. Pored postizanja najviših poslovnih ciljeva, banka je tokom 8 godina poslovanja u Srbiji nastojala da svoju pomoć usmeri ka onim pojedincima i institucijama kojima je ona najpotrebnija - deci i omladini, bolnicama, porodilištima, domovima za decu bez roditeljskog staranja, SOS selu za decu, ugroženima...

Svoj uspeh Raiffeisen banka ne vezuje samo za liderske poslovne rezultate, već i za odgovorno i solidarno pripadništvo zajednici u kojoj radi.

Put do pobede počinje prvim golom, prvim košem, prvim skokom...
Prvi sportski koraci prave se u sali za fizičko.
Pridružite nam se.
Za buduće šampione!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи