Dupli pas

Elektronska biblioteka će pored rasprodatih knjiga objavljivati i nekomercijalna i prigodna izdanja, a koja su od javnog interesa. Prvu takvu knjigu koju vam nudimo je „Dupli pas" Ranka Munitića i Zorice Jevremović.

Ovi tekstovi uverljivo svedoče o vremenu tranzicije i pluralizacije medija. Umnožavanje TV ponude nije uzvisilo kreativne i kulturne standarde ovog medija, nego ih je snizilo, pretvorivši ga u jednom periodu u buvljak diletantizma i svetlucavog primitivizma. Dok je nekim kritičarima takva televizija davala obilje povoda za izrugivanje, zgražavanje ili uzvišeni gnev, „Munitići" su i tada bavili pojavama, u medijskom, odnosno kulturnom kontekstu, ukazivali na prirodu njihove pogrešnosti i dosledno ispovedali veru u televiziju koja uzdiže pogled ka smislu i duhu, umesto da ga spušta ka voditeljkinim dugim, razgolićenim nogama.

Biblioteka „RTV teorija i praksa", knjiga 8 ● Ranko Munitić, Zorica Jevremović DUPLI PAS ● prvo izdanje - 2012 ● F - 15 x 23,5 cm ● S - 224 ● broširano ● latinica ● ISBN 978-86-6195-014-8

Knjigu "Dupli pas" možete pročitati ovde.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">