Čitaj mi!

Srbija na Evrosongu 2022 – počelo prijavljivanje za izbor nacionalnog predstavnika

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Italiji 2022. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine.

S ciljem razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2022“, koje će biti održano u maju 2022. godine, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom.

Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Ukoliko zbog epidemijskih mera i preporuka koje budu na snazi, po odluci nadležnih organa Republike Srbije, Kriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, ne bude bilo moguće održavanje Festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2022. godine.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ 2022. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1. 12. 2021. godine na internet adresu https://www.rts.rs/page/rts/ci/eurosong-prijava.html u okviru podsajta Evrosong na Internet portalu RTS-a – www.rts.rs.