Srbija izabrala prvih šest finalista „Beovizije“!

Priliku da se takmiče za kartu do Roterdama i nastup na evrovizijskoj bini u prvoj polufinalnoj večeri „Beovizije 2020“ dobili su Thea Devy, Neda Ukraden, Andrija Jo, Marko Marković, EJO i Igor Simić.

Ovde možete preuzeti fotografije iz prvog polufinala „Beovizije 2020".

23.40 – Prvi finalista je Igor Simić! U finale idu i Andrija Jo, Thea Devy, Neda Ukraden, Marko Marković i EJO. 

23.25 – Ljubim te pesmama i Ekstra Nena za kraj revijalnog dela „Beovizije 2020“.

23.03 – Tijana Bogićević vratila nas je u 2017. godinu pesmom In Too Deep. Ovo je Balkan i  Milan Stanković odveli su nas još dalje, u 2010. godinu. Maja Sar i Tijana Bogićević u revijalnom delu i hit Džonija Logana Hold Me Now. Korake ti znam i gošća iz Sarajeva Maja Sar na beovizijskoj sceni. Milan Stanković, sada kao Mahmud i prošlogodišnji evrovizijski hit Soldi

22.56 – Ekstra Nena izvodi Neke davne zvezde, pesmu koju je 1961. godine u Kanu otpevala prva predstavnica Jugoslavije na „Pesmi Evrovizije“, Ljiljana Petrović koja je preminula početkom februara

22.51 - Glasanje je završeno, linije su zatvorene.  

22.36 – Glasanje je počelo! Na broj 5556 pošaljite SMS poruku sa rednim brojem favorita. Maksimalan broj poruka sa jednog broja je 20. 

22.26 – Igor Simić izvodi Ples za rastanak, ali još ne želi da se rastane od beovizijske scene i publike.  

22.23 – Za Amvon duo i Bilju svuda će biti Raj ukoliko prođu u finale „Beovizije“. 

22.18 – Eksplozivna Neda Ukraden ima plan da zapaljivim ritmom osvoji beovizijsku publiku i žiri.  

22.01 – U potrazi za onom pravom, Srđan Lazić peva Duša i telo i spreman je i da napusti galaksiju. 

21.58 – Marko Marković je za „Beoviziju 2020“ spremio Kolače.

21.54 – Sanja Bogosavljević odlučna je da prođe u nastavak takmičenja i poručuje svima: Ne puštam.

21.43 – Dok peva o Očima meduze Andrija Jo priznaje da krije suze. Da li će biti suza zbog „Beovizije“ videćemo do kraja večeri. 

21.39 – Ona me zna najbolje, tvrdi grupa „Karizma“ i nada se da će to pozitivno uticati na žiri i publiku. 

21.35 – Thea Devy na putu do finala „Beovizije“ peva o tome kako će kada dođe Sudnji dan „sve srušiti i sve potopiti“.

21.20 – Ivan Kurtić i njegove koleginice iz grupe „Mistik čelo“ ustali su Sabajle da bi obezbedili mesto u nastavku takmičenja.

21.16 – Da li će Kiša reći mladoj Milici Mišić da prolazi u finale „Beovizije“? 

21.13 – Takmičarski deo festivala otvara grupa EJO. Njihov adut za uzlazak u finale je priča o srodnim dušama i pesma Trag.

21.00 – Počelo je prvo polufinale „Beovizije 2020“! Predstavnica Srbije na „Evrosongu“ 2017. godine, Tijana Bogićević sa suprugom Singom izvodi prošlogodišnju pobedničku evrovizijsku pesmu Arcade, Dankana Lorensa. 

Srbija trodnevnim festivalom bira svog predstavnika na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrope – tokom dve polufinalne večeri i velikog finala koje će biti održano 1. marta.

Za mesto u završnici izbora za srpskog predstavnika u Roterdamu u prvom polufinalu borili su se EJO (Trag), Milica Mišić (Kiša), Ivan Kurtić feat. "Mistik Cello" (Sabajle), Thea Devy (Sudnji dan), „Karizma“ (Ona me zna), Andrija Jo (Oči meduze), Sanja Bogosavljević (Ne puštam), Marko Marković (Kolači), Srđan Lazić (Duša i telo), Neda Ukraden (Bomba), Amvon duo i Bilja (Raj) i Igor Simić (Ples za rastanak).

Revijalni učesnici prve polufinalne večeri bile su evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

Domaćini sve tri festivalske večeri su voditeljka RTS-a Dragana Kosjerina (haljina Reborn Dragon, nakit HeleniaDia_jewelry) i Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa (odelo Diktat).

Iz Grin ruma javljali su se voditeljka RTS-a Kristina Radenković (odelo Niko Niko Design) i Australijanac srpskog porekla Stefan Popović, takođe poznati voditelj (odelo Menplus Boutique).

Pravilnik o glasanju na festivalu Beovizija 2020

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za „Pesmu Evrovizije“.

„Beovizija 2020“ – 28. i 29. februar, 1. mart, 21 čas, RTS 1 i RTS Planeta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 29. feb 2020, 09:57) - anonymous [neregistrovani]

Hvala RTS-u

Super je bilo vece. Pozdrav svima

(subota, 29. feb 2020, 01:24) - anonymous [neregistrovani]

Svaka čast RTS-u!

Svetska produkcija RTS-a i Beovizije! Pesme će se slušati bez obzira na plasman. Mladi voditelji veliko osveženje, neposredni, šarmantni i na izuzetnom nivou, povezali su nas u domovini sa našim iseljenicima na svim kontinentima! Bila je velika uzivancija gledati prvo polufinale... Jedva čekam drugo polufinale i finale!