Evrovizijski tim za Roterdam

Grupa "Hurricane" i evrovizijski tim RTS-a vredno rade na predstavljanju pesme kojom će se Srbija ove godine takmičiti na "Pesmi Evrovizije".

Nakon pobede na Beoviziji, objavljen je zvanični spot za pesmu "Hasta la vista", urađen je set fotografija kojim će se srpski tim promovisati, a i odlučeno je ko će biti u pratećem timu devojaka kao prateći vokali, koji će biti uz "Hurricane" na sceni u Roterdamu. RTS je i ove godine odlučio da poznata muzička imena doprinesu svojim evrovizijskim iskustvom predstavnicama Srbije - to su Olga Popović, Mladen Lukić i Leontina Vukomanović, koja će ujedno biti i vokalni pedagog srpskog tima.

 

Ko su članovi srpskog tima na Evrosongu?

 

HURRICANE

Grupa "Hurricane" osnovana je 2017. godine na Karipskom ostrvu Sveti Martin i nju čine Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević. U protekle dve godine članice grupe "Hurricane" su svojom pojavom i pesmama zadobile internacionalnu pažnju. Njihove pesme emituje preko sto svetskih radio stanica. Trio je snimio sedam pesama na engleskom jeziku, a 2019. godine izdao je svoj prvi singl na srpskom jeziku pod nazivom "Favorito". Pesma je doživela veliki uspeh i zapaženost na srpskoj muzičkoj sceni, što potvrđuje trideset miliona pregleda na YouTube kanalu za tri meseca. Posle ove pesme, grupa je snimila i drugu, pod nazivom "Avantura", čiji su autori Nemanja Antonić i Kosana Stojić. "Hurricane" trenutno priprema dve pesme u Los Anđelesu, za američko tržište i album za srpsko tržište koji se očekuje 2020. godine. Grupa "Hurricane" snimila je pesmu "Hasta la vista" za festival "Beovizija 2020" sa željom da Srbiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" u Roterdamu 2020. godine predstave savremenim, kvalitetnim i atraktivnim nastupom.

SANjA VUČIĆ

Rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu, u Srbiji. Završila je srednju muzičku školu "Stevan Hristić" u Kruševcu, smer solo pevanje. Apsolvent je na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri orijentalistike, smer arapski jezik i književnost. Poznavalac je španskog, portugalskog i italijanskog jezika, a poseduje dva sertifikata Britanskog konzulata za poznavanje engleskog jezika. Bila je član crkvenog hora "Knez Lazar", član etno sastava "Bele vile" i član rege/džez/ska/punk fjužn benda "ZAA". Na najvećem evropskom muzičkom takmičenju "Pesma Evrovizije" Sanja je predstavljala Srbiju 2016. godine. Sa pesmom "Goodbye" prošla je u finale i osvojila 18. mesto. Krajem 2017. godine objavila je duetsku pesmu sa trubačem Dejanom Petrovićem.

KSENIJA KNEŽEVIĆ

Rođena je 24. januara 1996. godine u Beogradu, u Srbiji. Završila je muzičku školu "Vojislav Vučković", smer klavir. Apsolvent je na Fakultetu za medije i komunikacije, univerzitet "Singidunum", smer digitalni marketing, u Beogradu. Učestvovala je na mnogobrojnim festivalima kao što su "Niški susreti", "Čarolija", "Beovizija". Od 2015. godine bavila se pevanjem pratećih vokala na festivalima i koncertima. Te godine pevala je prateće vokale na "Pesmi Evrovizije" u Beču u timu Crne Gore, koju je te godine predstavljao njen otac, Nenad Knežević Knez.

IVANA NIKOLIĆ

Rođena je 16. aprila 1995. godine u Nišu, u Srbiji. Student je univerziteta "Union", smer poslovna ekonomija u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Nišu. Sa 14. godina upisala je plesnu školu Boom 018 u Nišu u kojoj ostaje član narednih 6 godina. Tokom plesnog školovanja učestvovala je na državnim i evropskim takmičenjima na kojima je osvojila mnogobrojne nagrade i time postala višestruka prvakinja u plesu.

 

 

 

Prateći vokali:

Olga Popović na evrovizijskoj sceni nastupala je 2012. godine u Azerbejdžanu kada je, kao prateći vokal i violinistkinja, bila deo sastava Željka Joksimovića, a Srbija je tada osvojila visoko 3. mesto. Više od deset godina je stalni član grupe "Kiki Lesendrić i Piloti", pobednik je poslednjeg serijala muzičkog takmičenja "3K Dur", nastupala je u najpoznatijim evropskim koncertnim prostorima i sarađivala sa najvećim imenima muzičke scene regiona. Prošle godine na "Pesmi Evrovizije" bila je prateći vokal u timu koji je bio sa Nevenom Božović u Tel Avivu.

Mladen Lukić predstavljao je Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u Lisabonu 2018. godine, kao glavni vokal sastava "Sanja Ilić i Balkanika", kada je Srbija ostvarila plasman u finale i osvojila 18. mesto od 42 zemlje učesnice. Prvi je trombon Pozorišta na Terazijama, Big benda koji prati Željka Joksimovića i tribjut benda "Ejmi Vajnhaus". Mladen je javnosti postao poznat kao finalista prve sezone TV serijala "Iks faktor". Profesor je instrumenta na kojem svira i predmeta Orkestarske deonice u muzičkoj školi "Josip Slavenski" u Beogradu. Prošle godine na "Pesmi Evrovizije" bio je prateći vokal u timu koji je bio sa Nevenom Božović u Tel Avivu.

Leontina Vukomanović je kao kompozitor i tekstopisac radila je sa svim značajnim pevačima sa prostora Balkana: Željkom Joksimovićem, Tošetom Proeskim, Marijom Šerifović, Zdravkom Čolićem... Pobeđivala je na svim nacionalnim festivalima pop muzike kao izvođač i autor. Dva puta je bila u autorskom timu predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije": 2004. godine u Istanbulu sa Željkom Joksimovićem i 2015. godine u Beču sa Bojanom Stamenov. Za slovenačke predstavnike na "Pesmi Evrovizije" - Evu Boto i Andžeja Dežana radila je srpskohrvatski prepev teksta. Objavila je zbirku poezije "Nije tačno sve što lepo zvuči". Već deset godina rukovodi dečjim horom "Čarolija" i direktor je istoimenog najznačajnijeg autorskog dečjeg muzičkog festivala u regionu. Do sada je objavila deset albuma sa pesmama za decu. Bila je autor pesama koje su Srbiju predstavljala na Dečjem Evorsongu 2015. i 2016. godine. Dobitnica je nekoliko nacionalnih priznanja za trajni doprinos kulturi. Bavi se primenjenom muzikom u oblasti reklame. Trenutno je na poziciji programskog direktora Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Autorski tim:

NEMANjA ANTONIĆ, autor muzike

Nemanja Antonić rođen je 11. juna 1994. godine u Šapcu, Republika Srbija. Muzičko obrazovanje stekao je u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi, gde je pohađao odseke za muzičku produkciju i klavir. Kao pijanista beleži visoke rezultate, internacionalne nagrade i saradnje sa najeminentnijim, kako domaćim, tako i inostranim pedagozima i pijanistima. Trenutno je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i studira na katedri za snimanje i dizajn zvuka. Paralelno sa fakultetskim studijama, Nemanja u svom muzičkom studiju komponuje muziku i sarađuje sa mnogim afirmisanim i neafirmisanim pevačima popularne muzike, ali i izvođačima i umetnicima u oblasti filmske i serijske muzike. U oblasti popularne muzike u zemlji i regionu, Nemanja beleži visoke rezltate sa kompozicijama koje broje milione pregleda na digitalnim platformama za konzumiranje muzike. "Takmičenje za "Pesmu Evrovizije" pratim od malih nogu i ponosan sam što je moja muzika deo jedne tako velike manifestacije, a pre svega, što će braniti boje naše države Srbije" - Nemanja Antonić.

KOSANA STOJIĆ, autor teksta

Kosana Stojić rođena je 01. decembra 1986. u Beogradu, Republika Srbija. Karijeru tekstopisca je gradila nenametljivo i strpljivo od 2005. godine, iako se tek 2013. godine pojavljuje na muzičkoj sceni kao tekstopisac. Od tada je napisala tekst za mnoge pesme koje su postale regionalni hitovi i koje broje višemilionske preglede na platformi YouTube.
Od 2017. godine pokreće svoj blog, koji je i danas vrlo zapažen. Poslednje 4 godine, sarađuje sa Nemanjom Antonićem, prvenstveno na pesmama za grupu "Hurricane".

SANjA VUČIĆ, autor teksta

Sanja Vučić rođena je 08. avgusta 1993. u Kruševcu, Republika Srbija. U nižoj i srednjoj muzičkoj školi u Kruševcu, na odseku za solo pevanje osvaja zapažene nagrade na takmičenjima solo pevača, što republičkim, što regionalnim. Završila je masterklas kod svetski renomirane primadone, prvakinje opere i redovnog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti Katarine Jovanović. Bila je član crkvenog hora "Knez Lazar" 4 godine, sa kojim je kao solista osvajala zapažene nagrade i na evropskim takmičenjima crkvenih horova. Takođe, bila je deo gradskog džez orkestra u kojima su se obrađivali džez i bluz standardi, ali i etno sastava "Bele vile" sa kojim je učestvovala na brojnim festivalima širom Srbije. Sanja poseduje dva sertifikata Britanskog konzulata za poznavanje engleskog jezika i apsolvent je Filološkog fakulteta u Beogradu na katedri orijentalistike, smer arapski jezik i književnost. Koristi španski, portugalski i italijanski jezik. Od 2012. bila je član rege/džez/ska/punk fjužn benda "ZAA". Iz šestogodišnje saradnje sa muzičarima iz grupe proistekao je i studijski album u kome Sanja učestvuje kao kompozitor i tekstopisac. Na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" nastupa 2016. godine kao predstavnica Srbije, sa pesmom "Goodbye", koju je pisala i komponovala Ivana Peters. Te godine, Srbija je prošla u finale i osvojila 18. mesto. Tokom promotivnog perioda nastupala je u Velikoj Britaniji, Portugaliji, Letoniji, Rusiji, Izraelu, na Malti, u Holandiji i u Švedskoj. Od 2017. godine u sastavu je grupe "Hurricane", sa kojima gradi internacionalnu karijeru.

 


HURRICANE - HASTA LA VISTA


Muzika: Nemanja Antonić
Tekst: Kosana Stojić, Sanja Vučić

Jedan, dva, tri i kraj
Odbrojano je znaj
Ruke uvis na moj znak
Gledaš se sa njom, vidim, gledaš se sa njom
Zbog tebe nemam sna
Tišina ubija
Ostaćemo ti i ja
Praznih pogleda
Ti bez srca ja bez sna


Mada ponekad sam malo crazy
Al‘ sa mnom nikad nije dosadno u vezi
A ti uvek biraš pogrešnu sebi
Sada ljubavi uzmi ili ostavi


Hasta la vista, baby
Imam novi plan, imam, imam novi plan
Hasta la vista, baby
Jasno kao dan, jasno, jasno kao dan
Kaži mi hvala što sam te volela
Na tebe takvog pala
Ma, sorry što nisam ti se dopala
Hasta la vista, baby


Jedan, dva, tri i kraj
Odbrojano je znaj
Ruke uvis na moj znak
Opet si sa njom, opet, opet si sa njom
Zbog tebe nemam sna
Tišina ubija
Nije ovo sujeta
U ljubavi to je cute but psycho

O da, milom ili silom želim da dam ti se
Pa nek‘ obrne se svet
Ti i ja na obodima ludila kad sviram kraj
Kad sviram kraj, a yeah.