Održava se od 3.09. do 3.10.2015.

Likovna kolonija "Zlatibor" 2014

Radio-televizija Srbije nastavlja tradiciju dugu više od dve decenije organizovanjem istoimene Likovne kolonije na Zlatiboru. Iz godine u godinu, umetnicima različitih senzibiliteta i izraza pruža se mogućnost da se inspirišu, razmenjuju iskustva, druže i stvaraju, a potom svoja dela i izlažu u reprezentativnom galerijskom prostoru u Takovskoj 10.

Učesnici Likovne kolonije RTS-a “Zlatibor 2014“ predstaviće dela u Novoj galeriji RTS-a, a posetioci ovog prostora koji je otvoren za javnost, imaće priliku da uživaju u likovnim, vajarskim i delima primenjene umetnosti eminentnih savremenih stvaralaca od 3. septembra do 3. oktobra.

Autori dela izložbe i učesnici kolonije „Zlatibor 2014“ su:  Marina Nakićenović,  Branka Kuzmanović, Milica Crnobrnja Vukadinović,  Svetozar Mirkov, Marko Crnobrnja, Čedomir Vasić, Nebojša Nikolić, Danilo Bojić, Isidora Dunđerski, Momčilo Janković.

Opus i razmišljanja o umetničkom stvaranju učesnika Kolonije zabeleženi su i kamerom, a televizijski materijali se trajno čuvaju u dokumentaciji RTS-a kao audio-video monografije.

Ovde možete pogledati/preuzeti katalog izložbe


broj komentara 0 pošalji komentar