Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина

Радио-телевизија Србије припрема снимање великог и јединственог пројекта о немањићкој Србији.

Серијал "Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина", рађен је по тексту Гордана Михића. Подсетиће на догађаје из националне историје и најавити велики јубилеј, 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног.

Под зидинама Смедеревскe тврђаве ускоро би требало да буду снимане сцене једне од најзначајнијих серија РТС-а Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина по тексту Гордана Михића.

Смедеревска тврђава је једна од 240 локација на којима ће серија бити снимана, а романсирану историју о стварању прве српске државе публика ће гледати у 12 епизода.

Серија о Немањићима требало би да буде емитована на каналима РТС-а крајем следеће године, а представиће 200 година династије, период од рођења великог жупана до смрти Уроша Нејаког, као и борбе великих сила за територију Балкана, унутрашње сукобе, стицање аутокефалности српске цркве, војне успехе и крваве борбе.

Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина
број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 26. феб 2017, 15:36) - Veljko Živković [нерегистровани]

Veljonius992

Браво за пројекат, нека је са срећом! Лик Стефана Немање можете поверити Танасију Узуновићу или Ирфану Менсуру?

(четвртак, 15. дец 2016, 13:37) - Aleksandar [нерегистровани]

statista

Poštovani,

da li postoji mogućnost volontiranja (statiranja) prilikom snimanja projekta "Nemanjići"? Gledajući seriju "Vikinzi" koju realizuje History Channel, zaključio sam da je neophodan značajan broj statista za realizaciju jednog takvog projekta, a verujem da će sa serijom o Nemanjićima biti slično.

Unapred zahvalan
Aleksandar, 25 godina, student