Четврт века од смрти великана Зорана Радмиловића

Двадесет првог јула, пре четврт века, 1985. године, напустио нас је један од најоригиналнијих глумаца ових простора, незаборављени Зоран Радмиловић.

Тумач култних ликова на сцени Атељеа 212, али и сведок тешких година, које се смењују код нас, Зоран Радмиловић је коментарисао догађаје којима је присуствовао, био краљ дружења са пријатељима и колегама, творац безбројних сентенци, писац дневничких записа који су остали мала тајна све до данас.

Ана Радмиловић, једина кћер Зорана Радмиловића и Дине Рутић, прошле године је објавила књигу под контроверзним насловом, "Залажем се за лаж", у којој наводи многе од дневничких записа свог оца. Данас новинарка, Ана Радмиловић припрема још једну књигу, у којој ће описати лична сећања на оца, који је и сам млад отишао са животне сцене, док је она још била девојчица.

Драмски програм РТС започиње, на дан када смо, пре 25 година, изгубили великог Радмиловића, рад на снимању ТВ филма о легендарном глумцу, у оквиру серије Портрети.

Уредница Драгана Бошковић, сценаристкиња Ана Радмиловић и редитељка Андреа Ада Лазић ће, у једносатном ТВ филму, реконструисати сећања кћери на славног оца, уз сведочења Зоранових најближих, рођака и пријатеља. Дневничке записе ће, као приказ меланхоличне личности глумца, говорити Иван Томашевић, првак Шабачког позоришта.

ТВ филм о сећању најближих на Зорана Радмиловића, обогаћен његовим дневницима, гледаоци ће моћи да виде до краја 2010. године, као подсећање на двадесет пет година од његовог одласка.

број коментара 0 Пошаљи коментар