Читај ми!

Снађи се - нови хумористички шоу на РТС-у

Од 23. фебруара у 22 часа на Првом програму РТС-а почиње да се емитује нови хумористичко забавни лиценцни шоу "Снађи се". Након Америке, Италије, Израела, Словеније, Шпаније и многих других земаља, овај међународни ТВ формат коначно има и своју српску верзију.

О чему се ради?

Замислите да дођете са драгом особом у неки ресторан који је наша екипа пре тога опремила камерама које се не виде. Келнер вас замоли да пођете са њим до шанка или до шефа сале да вам "нешто каже". На другом крају ресторана, а да то ваш пријатељ не зна, чека вас екипа наше емисије. Питамо вас - да ли сте заинтересовани да учествујете у игри која вам може донети 100 000 динара. Уколико је ваш одговор позитиван, добићете "бубицу" у ваше уво и сет правила. Преко бубице, наш водитељ и његов гост шапутаће вам задатке које морате да обављате пред особом коју сте довели у ресторан, а да она при том не зна зашто се понашате толико чудно да сви гости ресторана зуре баш у вас и ваш сто.

Постоји неколико начина да се игра заврши, да обавите све задатке или бар део њих до сигурне суме, да особа са којом седите открије да вас снимају или да одустанете од игре, реченицом "не могу да се снађем". Сваки од задатака доноси такмичару или такмичарки одређену суму новца, а нашим гледаоцима осмех на лице и непоновљиву забаву.

Биће чудно, непријатно, напето, али пре свега веома смешно. Задаци могу бити разни, од тога да такмичари почну нагло да штуцају, муцају, певају без разлога, до тога да убеђују особу са којом седе за столом да их јуре страни шпијуни, папараци или полиција. Што је задатак тежи и смешнији, то је новац који такмичар осваја већи.

У серијалу се појављују и многе познате личности у улози такмичара, госта водитеља или "жртава" (Ана Бекута, група Hurricane, Тијана Дапчевић, Сале Тропико, Инспектор Блажа, Ива Илинчић, Љубинка Кларић, Марија Килибарда, Милан Калинић, Неша Бриџис, Ненад Кнежевић Кнез, Маја Волк и многи други). Погледајте како су се снашли, шта им је било најтеже, шта најнепријатније и која позната личност је спремна да иде најдаље, не би ли забавила публику и освојила новац.

Водитељ серијала је глумац и један од првих српских "станд уп" комичара Срђан Јовановић.