Читај ми!

Деценија телевизијске доминације: РТС најгледанији и у 2020. години

Радио-телевизија Србије и ову годину, већ седму заредом, завршиће као најгледанија у Србији, што се у деценији за нама догодило у чак 9 од 10 година.

Гледаоци су у 2020. години највише на Јавном сервису гледали информативни, серијски и филмски програм, спорт, забавни, документарни, образовни, дечји и верски програм, као и програм из културе и науке.

Једино је уз РТС 1 ове године свакодневно у просеку око три милиона гледалаца. Први програм емитовао је 10 најгледанијих садржаја у 2020. години. Информативни и спортски програм неприкосновени су, а домаће серије постижу рејтинге који показују да велика већина гледалаца телевизије у Србији проводе време уз РТС-ов домаћи драмски програм - од 10 најгледанијих серија у Србији ове године, 9 је емитовано на РТС 1, а најгледанију - Јужни ветар, пратио је сваки други гледалац телевизије, што је удео у гледаности којим од ТВ емисија једино још могу да се похвале Дневник 2 и Слагалица.

И последњи дан у овој години проведите уз РТС - не пропустите нове „Камионџије" и најгледанији новогодишњи програм у Србији - будимо једни другима ветар у леђа уз жеље и наду за бољу и срећнију годину.