Читај ми!

Опера Српског народног позоришта доноси магију празника на РТС 3

На РТС 3, стару годину испраћамо уз оперске класике у преносима уживо из Српског народног позоришта.

Уз помоћ Опере Српског народног позоришта, прослава завршетка 2020. године на РТС 3 започеће концертом из серије са којом је већ упозната оперска публика - Причама на задату тему: Крцко орашчић. Ова композиција синоним је за Божићне и Новогодишње празнике.

Оперска новогодишња недеља наставља се хит представом - Џенис Џоплин и Вердијевом опером у три чина, Травијатом. Пред саму завршницу, чека нас гала концерт - Оперске новогодишње приче: Божићни концерт на ком ће Оркестар опере Српског народног позоришта, солисти и гости (попут Душана Свилара, Невене Рељин, али и младих уметника попут Татјане Саватић...) извести најпознатије празничне нумере у аранжману и под диригентском палицом Федора Вртачника.

Посебан спектакл за гледаоце РТС-а припрема се 30. децембра, када ће у преносу уживо, после другог Дневника, са више локација у Новом Саду, у исто време оркестар, хор и солисти опере Српског народног позоришта извести чувену оперску арију "Nessun dorma", уз поруку: "Победићемо".

Јединствени и до сада никада реализован у свету музички перформанс, током ког различите групе уметника, са више локацију у граду на исти знак и у исто време изводе једну арију, поклон је Опере Српског народног позоришта и порука за годину која нам предстоји.

Сав програм ће се изводити уживо, а поред преноса на РТС 3 и РТС Планети, гледаоци ће моћи да се укључе и у онлине пренос на сајту operasrpskonarodnopozoriste.studio.20.rs

субота, 26. 12 . у 17.00 - Крцко Орашчић Свита (П.И. Чајковски)
недеља, 27. 12 . у 20.00 - Ко је убио Џенис Џоплин?
понедељак, 28. 12 . у 19.00 - Травијата (Ђ. Верди)
уторак, 29. 12 . у 19.00 - Оперске Новогодишње приче: Божићни концерт
среда, 30. 12 . у 19.50 - Укључење у СНП
у 20.05 РТС 1 и РТС 3 - Nessun dorma (Ђ. Пучини)