Читај ми!

Наградна игра "Узми рачун и победи" - извлачење суботом на РТС1

Прво извлачење награда у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи, биће одржано у суботу, 21. новембра на Првом програму РТС-а, са почетком у 18.00 часова.

У директном телевизијском преносу вредне награде извући ће позната и успешна имена из света спорта, глуме и музике. Поред личности које ће извлачити коверте и донети срећу некоме од наших грађана, у емисији ће учествовати гости из привреде који ће, између осталог, говорити на тему сиве економије, борбе против исте и значају ове наградне игре и кампање за целокупну акцију.

До сада је пристигло нешто више од 1.500.000 коверата са преко 15 милиона рачуна који ће учествовати у првом извлачењу које ће гледаоци моћи да прате у директном преносу на нашем Првом програму. Укупна вредност наградног фонда износи 660.482,20 евра и 41.623.390,80 динара. 

Предвиђено је да буду додељене следеће награде: један трособан стан у Београду на локацији Земунске капије, четири двособна стана у Београду на локацији Земунске капије, један једнособан стан у Београду на води и 30 аутомобила Fiat 500L.

"Узми рачун и победи" је наградна игра са фискалним рачунима и слиповима коју је покренула Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом у циљу сузбијања сиве економије кроз јачање свести и мотивације грађана да плаћају безготовински и узимају фискалне рачуне приликом сваке куповине, јер једино тада могу да буду сигурни да трговац послује у складу са законом и да плаћа порезе из којих се финансирају здравство, школство и друге јавне услуге, што је у време пандемије важније него икад. 

Наградна игра се формално приређује у два круга - први круг од 15. новембра до 26. децембра 2020, и други почетком 2021. На основу закључка Владе Републике Србије, одређено је да сви пунолетни грађани наше земље од 15. октобра могу да шаљу фискалне рачуне и потврде о плаћању картицом (слипове) како би учествовали у првом кругу наградне игре.

Критеријуми наградне игре слични су као и у претходним издањима. Потребно је спаковати у коверту 10 фискалних рачуна или 10 слипова (не смеју се мешати) појединачне вредности од најмање 100 динара, не старијих од 1. септембра 2020. Могу се користити коверте било које боје, величине или облика, докле год стају у поштанско сандуче. Приликом адресирања коверата, на предњој страни потребно је као адресу написати УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020. На полеђини пошиљке (страна на којој се коверта отвара) обавезно је да се читко упише име и презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личног документа, као и контакт телефон. Слање коверата је бесплатно, а о њиховом чувању до формалног почетка наградне игре стара се Пошта Србије.

Наградна игра биће организована у два круга - први од 15. новембра до 26. децембра а други почетком 2021. Укупни наградни фонд обухвата 60 аутомобила и 12 станова у Београду. У првом кругу биће организовано шест јавних извлачења награда. И овај пут биће организовано и такмичење градова и општина у броју послатих рачуна, а најактивније локалне заједнице поделиће укупан фонд од 180.000 евра за пројекте од јавног значаја по избору грађана.

Коверте које су благовремено стигле на тражену адресу и нису извучене у неком од извлачења учествују у наредном извлачењу, све до последњег, шестог извлачења. Планирано је да се почетком 2021. организује други круг наградне игре, и шест додатних извлачења у којима ће право учесшћа имати све коверте које су пристигле у првом кругу.

Позивају се грађани да приликом учествовања у наградној игри воде рачуна о свом здрављу и поштују све епидемиолошке мере, да коверте припреме код куће и да их убаце у најближе поштанско сандуче без задржавања и чекања у реду. Додатни начин да се заштите, али и да дуплирају своје шансе за добитак, је да плаћају безготовински кад год је то могуће јер тако избегавају директан контакт с продавцем и новчаницама.

Најновије информације о наградној игри биће редовно објављиване на сајту www.uzmiracun.rs, а грађанима је на располагању и контакт центар путем мејла kontakt@uzmiracun.rs за сва додатна питања и подршку.