Јавни сервис најгледанија медијска кућа и у августу

Први програм РТС-а у августу је 30 дана био најгледанија телевизија у Србији.

Скоро три милиона гледалаца свакодневно је било уз наш Први програм, што је за пола милиона гледалаца више од друге по гледаности телевизије.

У вечерњим часовима од 19.00 до 23.00 сата, када се највећи број грђана окупља уз породични квиз, вечерње издање Дневника и култнe домаћe серијe, Први програм РТС- а био је доминантнији у односу на све остале комерцијалне телевизије са националном покривеношћу заједно.

На листи 20 најгледанијих емисија у протеклом месецу, 16 су приказане на Првом програму РТС-а.

Велику пажњу гледалаца привукле су документарне емисије посвећене обележавању годишњице Олује у Книну, судбини Срба у Хрватској и о односима Србије и Хрватске. На листи најгледанијих нашла се и специјална емисија посвећена изборима у Црној Гори, али и преноси Конференција за новинаре кризног штаба за борбу против коронавируса. Као и до сада, помно сте пратили домаће серије, забавни програм, документарне емисије и филмове.

Август су обележили и преноси фудбалских утакмица Лиге шампиона и Лиге Европе које су се нашле на врху лествице најгледанијих емисија.

Јавни сервис не успорава ни у септембру. Уз бројне премијерне садржаје, РТС вам даје ветар у леђа и поручује - Гледамо се у новим бојама јесени!