Јавни сервис најгледанија медијска кућа и у јануару

РТС је и у првом месецу 2020. године најгледанија медијска кућа, а наш Први програм убедљиво најгледанији ТВ програм у Србији.

РТС 1 је у јануару сваког дана био најгледанији на нивоу целе популације, међу женама и мушкарцима, али и у свим старосним групама - најгледанији међу децом од 4 до 14 година, младима од 15 до 29, средњом генерацијом од 30 до 45, али и најстаријом популацијом изнад 50 година.

Јавни медијски сервис у јануару има највећи удео у гледаности на нивоу медијских група у Србији, уз остварен шер од 22,7%.

Удео у гледаности нашег Првог програма на нивоу дана већа је за 24% од друге по гледаности телевизије, а у вечерњим сатима, од 19.00 до 23.00, када је највећи број грађана испред ТВ екрана, за чак 40,6%.

Више од три милиона гледалаца свакодневно прати РТС 1, а на листи 20 најгледанијих, чак 17 су емисије Првог програма РТС-а.

Поред традиционално најгледанијег информативног, серијског, филмског и забавног програма, Први програм РТС-а има и најгледанији документарни, спортски, културни и образовно-научни програм.

Од свих телевизија са националном покривеношћу, једино РТС има у својој понуди мултимедијалну платформу РТС Планета, која има више од пола милиона корисника.

Останите уз РТС - нит која нас повезује.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 12. феб 2020, 13:48) - anonymous [нерегистровани]

Честитка

Желимо вам унапређење у свим областима....

Критика; зашто немате бар верзују РТС портала , на бар енглеском језику....као и Твитер вести на ћирилици и бар енглеском....