Премијера треће епизоде серије „Група“ у Панчеву

Нова РТС-ова серија „Група“ доноси причу о проблему наркоманије, у коју су уплетене судбине криминалаца, полицијаца и тинејџера. Има елементе трилера, јер се решава случај убиства, али и породичне драме и љубавног заплета. Неки од главних ликова су средњошколци, који се уплићу у свет дроге, а креатори серије желе да и међу гледаоцима буду млађе генерације.

Креатори серије Група увели су нову праксу - премијерно приказивање специјално за средњошколце. Овога пута, у Панчеву, представили су се ученицима и професорима гимназије „Урош Предић", Електротехничке школе „Никола Тесла", Музичке школе „Јован Бандур" и Техничке школе „23. мај". 

„Свидела ми се серија, мислим да обухвата јако битне теме данашњице, пошто има много проблема са нелегалним тучама, дрогом и слично“, рекла је ученица Марија Поповић.

„Серија оставља велики утисак јер је доста реална. Свиђају ми се глумци. Описује данашње друштво, какво је стање и проблеми међу омладином“, рекао је ученик Слободан Томић.

Креатори серије су Драган Ђурковић и Урош Томић, а осим њих, ту је још шест редитеља.

„Почело је све од прве епизоде, коју смо хтели да покажемо на нашем Факултету драмских уметности. Дошао је велики број аутора, глумаца, али и средњошколаца. Био је разговор са публиком и свидело нам се да чујемо њихове реакције, јер је ова серија пре свега због њих и прављена“, истакла је редитељка серије Јелена Гавриловић.

Уз искусне, старије глумце, игра велики број млађих колега, дочаравајући реалне и сложене карактере.

„Сцене које сам ја радио са полицајцима су доста реално приказане и можда би неко дете могло да пожели да буде неки инспектор, а не нешто друго“, рекао је глумац Немања Вановић.

„Ми смо отварали нека питања, нисмо доносили закључке, а на деци је како ће то прихватити“, напоменула је глумица Милица Трифуновић.

Серија Група има 11 епизода и емитује се недељом увече на првом програму РТС-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар