Сабор народне музике Србије

РТС и Савез естрадно музичких уметника Србије у недељу 3. новембра, организују први Сабор народне музике Србије - уживо из РТС-овог студија 8 на Кошутњаку.

У директном преносу гледаоци ће моћи да чују више од 20 нових композиција народне музике. РТС и СЕМУС на Сабору пружају шансу младим талентованим ауторима, као и провереним композиторима да се такмиче за престижне новчане награде: прво место и најбоља композиција - 350 хиљада динара, друго место - 250 хиљада динара и треће место - 180 хиљада динара. Поред тога, биће додељене и награде за најбољи текст и најбољи аранжман у вредности од 100 хиљада динара.

О победнику одлучују гласови публике и стручног жирија, и то у једнакој размери (50:50). Гледаоци ће добити прилику да гласају за своје фаворите путем СМС-а, а сав приход ићи ће у хуманитарне сврхе - удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести "Звончица"

Специјални гости фестивала биће Драгана Мирковић, Снежана Ђуришић, Ана Бекута и Маринко Роквић.

Све извођаче пратиће Народни ансамбл РТС-а под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар под управом Зорана Влајића. Значајним појединцима СЕМУС ће доделити и награде "Национални естрадно - музички уметник Србије".

Недеља, 3. новембар од 21 сат на Првом програму РТС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 27. окт 2019, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

Можда

Можда је потребно више времена да песме уђу у ухо....
Више емисија, па се у другој емисији сузи број песама....финално вече за неколико победничких песама,жири,публика, и др. гласања...

Нове новокомпоноване песме уз освежење у аранжерском смислу,да се дода неки инструмент...ето Грци убацили бузуку,виолину....
Фолк парада је некад била авангарда, и модерни трендови,аранжмани,извођење..... и очување традиције

Има времена...