Ново у јесењој шеми РТС: "Свадба из мог краја"

Свадбени обичаји у нашој земљи разликују се и више него што то можемо да замислимо. Нови ТВ серијал приближиће нам како се данас обављају свадбене церемоније и весеља широм Србије - шта је од традиционалних обичаја задржано, шта измењено а шта је, у савременом духу, придодато.

Кроз 14 епизода првог циклуса серијала, видећемо мачванску, јужњачку, рашку, сјеничку, шумадијску, влашку свадбу али и који су се обичаји задржали на Косову и Метохији.

Пратећи све активности одабраног будућег брачног пара - који највише у свом крају следи традицију, видећемо: како изгледају модерне просидбе, где су се још задржале хајдучке бусије, где се и даље пуца у јабуку а где млада бежи уочи свадбе...

Такође, представићемо како изгледају церемоније венчања у манастирима, џамијама и катедралама Србије али и открити како се спроводе припреме, набавке, подизања свадбених шатора. Дочараћемо и пренети атмосферу момачких и девојачких вечери али и како младенци праве буџет, колико "зараде" на свадби...

Кроз серијал ће гледаоце водити три даме, које су лето 2019. провеле радно - под свадбеним шаторима и у свечаним салама за венчања, проверавајући како се данас свадбује, од Суботице до Прешева: глумица Мирка Васиљевић и ТВ лицe РТС-а Марија Вељковић Миловановић.

Емисију за РТС реализује продукција "Топ Манифест" а аутор је Дарко Поповић.

Серијал "Свадба из мог краја" пратите од 26. септембра, четвртком од 22 сата, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 28. сеп 2019, 15:10) - Aleksandra Markovic [нерегистровани]

molba

Kako bih mogla se prijaviti za ucesce u emisiji svadba mog kraja?Pisem sa Kosova i Metohije