Поклон концерт "Класику, молим" 7. септембра у Сомбору

У склопу обележавања 95 година рада Радио Београда, Симфонијски оркестар и Хор РТС-а у Сомбору ће, у суботу, 7. септембра, одржати бесплатан концерт "Класику, молим", са почетком у 20.30

Под диригентском палицом маестра Бојана Суђића - под ведрим небом, на платоу испред Жупаније у Сомбору, биће изведене неке од најпопуларнијих нумера класичне музике.

Директан пренос је на Трећем програму Радио Београда и на РТС Планети, док ће одложен снимак бити емитован на Првом програму Радио Београда око 22.30.

Концертом "Сав тај џез" Биг Бенда, на платоу испред Уметничког павиљона "Цвијета Зузорић" 25. августа започело је обележавање 95 година постојања Радио Београда, а пионирски подухват био је да је у продукцији Радио Београда урађен директан аудио-видео пренос на РТС Планети.

У сарадњи са Забавним програмом РТС-а, о Радио Београду ће се говорити у Каравану "Најлепше народне песме" у Косовској Митровици, као и у "Шареници" 14. и 15. септембра на платоу испред зграде Радио Београда.

Обележавање 95 година Радио Београда заокружиће свечана Академија у САНУ 1. октобра, као и документарна емисија која ће тог дана бити емитована на Радио-телевизији Србије.

Првог октобра биће тачно 95 година како се са таласа Радио Београда, тада Радио Београд-Раковица, зачуо програм. Од тадашњих сат времена три пута недељно, данашњи Радио Београд израстао је у медиј који има четири главна програма, а ускоро и неколико тематских канала.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар