Дечја песма Евровизије 2019.

Радио-телевизија Србије је расписала јавни конкурс за представника Србије на "Junior Eurovision Song Contest 2019" - "Дечјој песми Евровизије 2019" која ће ове године бити одржана 24. новембра у Арени Гљивице, у пољском граду Гљивице. Слоган овог, седамнаестог по реду такмичења за младе извођаче и ауторе је "Share the Joy" - "Дели радост", а лого представља змаја обојеног светлим бојама који симболише слободу, светлост и заједничке срећне тренутке дружења.

Прошле године у Минску, у Белорусији, победу је Пољској донела Роксана Вегиел са песмом "Anyone I Want To Be".

Србија је присутна на овом такмичењу од 2006. године а представници су били "Неустрашиви учитељи страних језика", Невена Божовић, Маја Мазић, "Ништа лично", Соња Шкорић, Емилија Ђонин, Лена Стаменковић, Дуња Јеличић, дует Ирина Бродић - Јана Пауновић и прошле године Бојана Радовановић.

Детаљни услови конкурса налазе се на сајту Радио-телевизије Србије, а оно што је важно је да певачи имају између девет и четрнаест година, да се пријаве са оригиналном, новом песмом у трајању од два и по до три минута, чији је текст на српском језику и да текст и мелодија композиције нису објављени, изведени и комерцијално коришћени, у целини или у деловима, пре 1. маја 2019. године.

Конкурс је отворен до 1. септембра 2019. године и радови се могу послати на адресу:
ЈМУ Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд,
са назнаком - За такмичење "Junior Eurovision Song Contest 2019" - "Дечја песма Евровизије 2019".

 

број коментара 0 Пошаљи коментар