Три такмичарске вечери на "Беовизији 2019"

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2019, ове године имаће три такмичарске вечери.

Прво и друго полуфинале на програму су 27. и 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 3. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Тел Авиву, селекциона комисија је у конкуренцији од 76 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2019". У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2019". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 64. по реду избору за најбољу песму Европе.

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу у току фебруара биће објављене на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије, а извођачи ће имати прилику да своје песме представе и кроз Јутарњи програм РТС-а и емисију "Шареница".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 11. јан 2019, 17:23) - anonymous [нерегистровани]

Beovizija 2019

Najinteresantnije do sada! Neka najbolja pesma pobedi!