На РТС-ов конкурс за "Песму Евровизије 2019" пријавило се 76 учесника

Конкурс за "Песму Евровизије 2019" завршен је 15. новембра, а данас су отворене све пошиљке које су стигле на адресу Радио-телевизије Србије.

На конкурс се пријавило 76 учесника, а селекциона комисија коју су чинили музички уредници РТС-а преслушала је све пристигле нумере.

Сви радови су потписани шифром тако да су имена аутора непозната. Након избора композиција од стране селекционе комисије приступиће се откривању идентитета аутора музике и текста. Финална селекција и процес избора представника Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2019. биће накнадно објављен.

Да подсетимо, према условима конкурса композиција не сме да траје дуже од три (3) минута, мора да буде изведена на језицима који су у службеној употреби у Републици Србији, а извођачи не смеју да буду млађи од 16 година.

На 64. "Песми Евровизије", која се под слоганом "Dare to Dream" - "Усуди се да сањаш", следеће године одржава 14, 16. и 18. маја у Тел Авиву, у Израелу, учествоваће 42 земље.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 23. нов 2018, 19:18) - anonymous [нерегистровани]

ESC 2019

Sve pohvale na brzini i ozbiljnijem pristupu, pripremama za beoviziju ljudima sa RTS-a! Nadamo se kvalitetnim pesmama, i da bude bar priblizna onoj iz 2006. kada smo imali bar 10 hitova koji se i danas slusaju.