Отворен конкурс за српску композицију на „Евросонгу 2019“

Радио-телевизија Србије потврђује учешће на „Песми Евровизије“ у Израелу 2019. године, и расписује јавни анонимни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу. Конкурс је отворен до 1. новембра 2018. године.

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Рaдиo-тeлeвизиja Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2019“, које ћe бити одржано у мају 2019. године у Израелу, у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Селекциона комисија РТС-а састављена од музичких уредника РТС-а, од укупног броја благовремено пристиглих пријава по расписаном конкурсу, изабраће композиције руководећи се искључиво уметничким квалитетом тих композиција. Уколико од пристиглих радова ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију.

Избор композиције која ће представљати Србију и РТС на такмичењу за „Песму Евровизије 2019“ обавиће стручни жири састављен од еминентних музичких стваралаца и публика на такмичењу – музичком фестивалу (по евровизијском принципу 50 одсто - 50 одсто).

Композиција која буде имала највећи број гласова по одлуци стручног жирија и публике биће представник Републике Србије на такмичењу за „Песму Евровизије 2019“.

Пријаве на конкурс са радовима достављају се до 1. новембра 2018. године на адресу: ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком за „Песму Евровизије 2019“.

Преузите Правилник о организацији и начину избора композиције за Песму Евровизије 2019 - Србија

Преузмите Текст јавног анонимног конкурса за избор композиције за представника Србије и РТС-а на међународном такмичењу Eurovision Song Contest 2019.

број коментара 0 Пошаљи коментар