Завршен конкурс за Дечју песму Евровизије 2017.

Данас је у просторијама Радио-телевизије Србије селекциона комисија отворила коверте са радовима пристиглим на јавни конкурс за Дечју Песму Евровизије 2017, који је завршен 1. септембра.

Комисија састављена од музичких уредника РТС-а изабраће најбољу композицију, од 18 колико их је стигло на нашу адресу, која ће нас представљати 26. новембра у Тбилисију, главном граду Грузије.

И ове године пропозиције конкурса су исте, аутор текста и песме мора бити дете од 9 до 14 година, а композиција не сме бити дужа од три минута. Шеснаест земаља потврдило је учествовање на једном од највећих дечјих музичких такмичења: Албанија, Аустралија, Белорусија, Грузија, Холандија, Ирска, Италија, Јерменија, Кипар, Македонија, Малта, Пољска, Португалија, Русија, Србија и Украјина.

Да подсетимо, наша земља је до сада учествовала осам пута на овом дечјем такмичењу, а два пута је досегла високо треће место: Невена Божовић у Ротердаму 2007. са песмом "Пиши ми" и Соња Шкорић у Минску 2010. са композицијом "Чаробна ноћ".

Прошле године једанаестогодишња Маријам Мамадашвили победила је са песмом "Мзео" и довела ово престижно такмичење у Грузију којој ће ово бити први пут да је у улози организатора. Слоган 15. јуниорског евровизијског такмичења гласи "Shine bright".

Одлуку о томе ко ће представљати Србију, Радио-телевизија Србије ће саопштити најкасније до 5. октобра.

број коментара 0 Пошаљи коментар