"Неко ме ипак чека"

На фестивалу "Prix Europa" у Берлину

Филм Марка Новаковића, "Неко ме ипак чека", урађен у продукцији Радио-телевизије Србије (2009), примљен је у званичну селекцију најеминентнијег европског ТВ фестивала играних и радио програма "Prix Europa", који ће се одржати у Берлину од 18. до 23. септембра 2009, у категорији Играни ТВ филмови.

"Неко ме ипак чека" учесник је скоро свих домаћих филмских фестивала и до сад је освојио већ четири прзнања - Специјалну награду жирија Фестивала европског филма на Палићу, Трећу награду за сценарио на фестивалу сценарија у Врњачкој Бањи, Награде критике Фрипрес за глумицу Мирјану Карановић Филмских сусрета у Нишу и Награде "Златна Линцура" фестивала на Палама.

Филм је снимљен по предлогу за сценарио Душка Премовића (радни наслов: "Три приче") који је на конкурсу за ТВ филм (који је је 2007. године расписала Радио-телевизија Србије), освојио прву награду у конкуренцији од 434 анонимно приспелих радова.

У филму "Неко ме ипак чека", кроз прозор данашњег туробног и сложеног тренутка, четири жене боре се за свој став, свој интегритет, своје достојанство и своје право на одлуку на питање: родити или угасити нови живот?

Главне улоге у филму тумаче: Аница Добра, Нада Шаргин, Душанка Стојановић, Марија Вицковић, Љиљана Стјепановић, а ту су још и: Танасије Узуновић, Љубомир Бандовић, Мира Карановић, Елизабета Ђоревска, Дубравко Јовановић...

Ауторски тим који је реализовао овај, веома успели пројекат РТС-а, сачињавају: редитељ Марко Новаковић, уредник Драгана Бошковић, директор фотографије Бојан Ракић, сценограф Ирена Марјанов, костимограф Сузана Глигоријевић, композитор Владимир Пејковић и монтажер Горан Митровић.

Филм "Неко ме ипак чека" имаће своју телевизијску премијеру средином октобра месеца 2009, на Првом програму Радио-телевизије Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар