Читај ми!

Промаја, сезона 2: Промаја поново дува!

Од 24. новембра, уторком у 21.45 на Другом програму

Надамо се да сте редовно луфтирали собе и док нас није било. Ако нисте, враћамо се на мале екране на велика врата да освежимо етар. Останите код куће и уживајте "Промаји"!

"Промаја" је магазинска серија Редакције школског програма Радио-телевизије Србије, коју стварају млади креативци звани "Промајаши". Њихов циљ је да подсете да млади нису изгубљени, погубљени, незаинтересовани и необразовани, да нису "екраноиди који не виде даље од екрана", да нису зажарени инфлуенцом инфлуенцера и да знају да се друже и ван друштвених мрежа.

"Промаја" ће вас упознати с појединцима који пркосе општим местима.

У овој сезони ћемо продувати кроз разне теме: од уличне уметности, преко значења и облика активизма, до филозофије слободног времена и поезије игара. Проучаваћемо животиње о којима певају ливерпулске "Бубе", улазићемо у етимимолошки траг популарних жаргонизама, сазнати ко је измислио викнед, а ко микроталасну пећницу. Питаћемо се због чега волимо да гледамо крими филмове и због чега је црни талас црн. Покушаћемо да играмо салсу и валцер у исто време, а за оне разгибаније - биће и плеса на шипки...

"Поново дувамо" на РТС 2 од 24. новембра у 21.45 на РТС Планети и на Јутјубу, а обавезно пратите и нашу ПромајаРТС на Инстаграму, где вас чека још штошта. Гледамо се!

https://www.instagram.com/promajarts/

ЕКИПА ПРОМАЈЕ:
Александар Пашалић
Ања Анђела Пантић
Вукашин Чечен
Дарко Мандић
Катарина Лазић
Константин Поповић
Лазар Поповић
Лара Пантић
Лидија Симић
Марта Јовановић
Мартин Стаменковић
Мила Тодоровић
Милица Цветковић
Миљана Милојковић
Мина Пановић
Никола Ђорђевић
Реља Першић
Тијана Вељковић
Андрија Недић

Уредници: Ана Павловић и Вишња Печенчић
Организатор: Милка Јовановић
Сниматељ: Бојан Маројевић
Монтажер: Јована Филиповић
Дизајнер звука: Александар Зоричић
Редитељ: Иван Пецикоза

"Промаја", сезона 2: Промаја поново дува!

РТС 2, од 24. новембра уторком у 21.45