Верујте, али не претерујте

Редакција Школског програма припремила је нову играну серију за децу узраста од 7 до 11 година Верујте, али не претерујте. Циљ овог серијала је да најмлађе основношколце упозна са неким традиционалним знањима којима су владали њихове баке и деке, али и занимљивим садржајима који им могу користити у савременом животу.

Форма емисија је играно магазинског типа, а од рубрика се појављују: Најпознатији дечји писци, Зебра, знак, семафор, Вечити понављач, Занимљиве животиње, Дечји народни инструменти, Стереотипи.

Основна радња серије смештена је у дневни боравак основне школе у којем бораве деца од првог до четвртог разреда после наставе. То је место на коме се кроз игру учи, сазнају разне занимљиве ствари, али и игра и забавља.

Свака од емисија има и основну тему око које се одвија радња (љубав, љубомора, снови, неправда, тужибаба, послушност, откривање, свађалица...).

Главни ликови су учитељица Лула (Тијана Чуровић), не много образован, али искусан домар Чика Ђура (Светислав Гонцић), вечити понављач (Милан Михаиловић) и, наравно, несташни и довитљиви клинци: Трша, Мрша, Оливера, Жак. Реј-Часлав, Миланче компјутериста, Лав проналазач...

У првих дванаест емисија појавиће се више од сто учесника (Жарко Паспаљ, Биљана Крстић, Гордан Кичић, Милорад Капор, Горан Баланчевић, Соња Живановић, Јована Мишковић, Љуба Димитријевић и оркестар Долце флаута, Плесна школа Врачар, степери ( браћа близанци Громилић), Бора Ненић, Балетска школа Луј Давичо, Фолклорни ансамбл Лола, Колибри, извиђачи, џудисти, истраживачи, математичари из Архимедеса, авио моделари, глумачка група Дадов...

Редитељ: Предраг Николић
Уредник: Невена Младеновић -Благојевић
Сценаристи: Бранко Димитријевић и Владимир Манојловић
Композитори сонгова: Антоније Пушић (Рамбо Амадеус) и Игор Блажевић (Инспектор Блажa)

Верујте, али не претерујте
број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 27. феб 2009, 20:33) - Iva [нерегистровани]

super!super!

Gledala sam ovu emisiju sa bratom i mnogo mi se sviđa. Sve je super a najviše mi se dopala učiteljica Lula i Bilja Krstić. Ja igram folklor u Loli i volim da pevam tradicionalnu muziku .Da li možete da mi napišete da li je dovoljno samo da odem u školu Mokranjac da bi se upisala na pevanje i da li se polaže neka audicija?

(среда, 25. феб 2009, 13:23) - Stefan [нерегистровани]

RTS VRH!

Ovo je jedna od najlepših dečijih emisija ikada izuzev ''Na slovo na slovo.''Samo tako nastavite,sve pohvale!

(уторак, 10. феб 2009, 18:06) - mama-Zorana [нерегистровани]

Svaka cast za novi skolski program!

Ovo je milina gledati. Samo termin mi nije jasan jer sam je slucajno videla na rts2. Zasto malo bolje ne reklamirate ovu emisiju? Na kom programu je sada emitujete, rts1 ili rts2? Odlican program za decu. Moja cerka i ja smo uzivale!!!

(понедељак, 09. феб 2009, 14:47) - Шабац [нерегистровани]

Пун погодак

Супер је емисија. Све честитке и само наставите.

(четвртак, 05. феб 2009, 21:43) - Z* [нерегистровани]

Kao nekad

Samo ukratko vrh.Nisam imala priliku da gledam puno,ali ono sto sam gledala svidelo mi se.

(четвртак, 29. јан 2009, 18:50) - pedjolino [нерегистровани]

Kao nekad

Glumac se zove Bule a ne Vule! Inace slazem se sa komentarom.Moramo voditi brigu o deci! Zasluzila su to!

(среда, 28. јан 2009, 08:46) - Marko [нерегистровани]

Kao nekad

70-ih deca su raslu uz Boleta, 80-ih uz Branka kockicu, 90-ih uz Acu postara, a u 21-om veku deca rastu uz virtualne likove koji ne objasnjavaju svet oko sebe vec naprotiv, cine jos komplikovanijim. Likovi poput Vuleta Goncica ( cika Djura) su povratak na proverene vrednosti. Genijalno!

(уторак, 14. окт 2008, 13:41) - anonymous [нерегистровани]

pohvala

Cestitke skolskoj redakciji za ovu novu seriju! Dobar spoj edukativnog i zabavnog. Cika Djura i uciteljica su odlican par, a deca su simpaticna!!!