Ускоро: Трећа ТВ сезона емисија Аутопортрет

Од понедељка, 26. фебруара, поново ћемо бити у прилици да понедељком увече на РТС 1 пратимо нове емисије ТВ серијала емисија из културе "Аутопортрет". Трећа телевизијска сезона доноси нови концепт емисија и поднаслов: "Портрет уметника у младости".

Овога пута ће у фокусу бити млади ствараоци, припадници нове генерације аутора који обликују уметничку и културну сцену. Реч је о уметницима у пуној снази који су се већ афирмисали, али који ће и у годинама које долазе заузети значајно место у историји филмског, позоришног, књижевног, музичког и визуелног стваралаштва.

Уреднице треће сезоне емисије "Аутопортрет - портрет уметника у младости" су Снежана Стаменковић Јојић и Тамара Барачков, која је и сценариста емисије.

Снежана Стаменковић: "Трећи циклус емисија "Аутопортрет - портрет уметника у младости" има нови визуелни идентитет, старе и нове рубрике. Гости ће одговарати на традиционални "Прустов упитник", водиће нас на своја "Тајна места"... О раним радовима - првим професионалним искуствима, начинима на који су формирали свој ауторски печат и плановима, гости ће се представљати кроз разговоре са најближим сарадницима и пријатељима. Овог пута у томе ће им помагати уредник емисије, у улози модератора. Уз ову концепцијску новину, обележје емисија треће сезоне серијала биће и сегмент емисије "Мој избор", у ком ће наши аутопортретисти поверити чије их савремено стваралаштво инспирише и мотивише."

Гости у новој, трећој ТВ сезони серијала "Аутопортрет - портрет уметника у младости" биће, између осталих: Стеван Филиповић, Никола Ракочевић, Борис Лијешевић, Миња Богавац, Снежана Тришић, Јована Стојиљковић, Владимир Табашевић, Ања Ђорђевић, Тања Шљивар, Бојан Вулетић, Александар Седлар, Марта Попивода...

Уреднице емисија треће ТВ сезоне серијала: Снежана Стаменковић Јојић и Тамара Барачков (која је и сценариста емисије). Редитељи емисија су Милица Солдатовић Микић и Милан Јовановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар