Читај ми!

Прва етапа снимања филма „Хероји Халијарда“ приводи се крају

Снимањем сцена у Смедереву „Контрастс студиос“ приводи крају прву етапу снимања филма „Хероји Халијарда“ и серије „Ваздушни мост“, продукционо најкомплекснијег пројекта који се тренутно реализује у Србији.

Група пилота, у америчкој ваздухопловној бази, у италијанском граду припрема се за полетање ка Румунији. Овим сценама управо започиње прича о мисији Халијард из Другог светског рата која је ушла у историју. Улоге хероја деле домаћи и страни глумци.

„Све је одлично, тим је заиста невероватан. Раде баш добар посао, успевају да повежу све нас заједно, људе из различитих земаља и заиста раде све што је потребно да се пројекат оствари. Што је изванредно“, наглашава глумац Стивен Мур.

„Имати ту прилику да играм нешто и радим одмах на почетку је феноменално и поготово онда радити неку тако историјску личност врло значајну која је попут мене имала конекцију и са Америком и са Србијом. Заиста јако лепо“, наводи Стефан Милорадовић.

Ове године планирано је скоро педесет снимајућих дана. Са екипом која броји више од стотину чланова од маја, када је пала прва клапа овог пројекта, снимало се у околини Београда, на обронцима Космаја, у селима око Крагујевца, на Руднику. Ангажовано је више десетина глумаца и на стотине статиста.

„Гурамо пуном снагом, уверени да ћемо испричати једну истиниту причу која има инспирацију у нашој недалекој историји, у Другом светском рату. Али да ће то бити једна прича човекољубља, хуманости, доброте, свега онога што краси српски народ и српску традицију и културу“, напомиње Радош Бајић аутор пројекта.

Премијера овог филмско-телевизијског пројекта очекује се 2023. године. Ове јесени следе даље припреме, а потом наредне године и наставак снимања на више локација у Западној Србији, али и у селима Прањани и Брајићи где се одиграла историјска мисија.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 17. јул 2021, 09:07) - Дарко В. [нерегистровани]

Униформе

Ако неко баш жели ићи у детаље у оваквим пројектима, треба знати да амерички пилоти у другом светском рату нису имали плаве униформе и капе, већ зелене као и копнена војска, разлика је била само у ознакама...